Leiden is trots aan te kondigen dat de stad is geselecteerd om de 33e jaarlijkse bijeenkomst van de European Association of Archaeologists (EAA) te organiseren, die gepland staat van 25-28 augustus 2027.
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Indien deze e-mail van Leiden Convention Bureau niet goed zichtbaar is, klik hier voor de online versie.
September 2024

©Annick Elzenga

  Foto: ©Annick Elzenga

     Beste lezer,
Leiden is trots aan te kondigen dat de stad is geselecteerd om de 33e jaarlijkse bijeenkomst van de European Association of Archaeologists (EAA) te organiseren, die gepland staat van 25-28 augustus 2027. Het EAA Congres is het grootste congres ooit in Leiden, waarbij prominente archeologen en onderzoekers van over de hele wereld samenkomen. Dit congres benadrukt de groeiende reputatie van Leiden als een belangrijk centrum voor archeologisch onderzoek en onderwijs.

Na een zomer vol succesvolle congressen, zoals onze recente ambassadeursaankomst op 14 september, de Speech Prosody 2024 en vele andere evenementen, kijken we met enthousiasme uit naar een herfst vol nieuwe kansen en indrukwekkende bijeenkomsten. 

In deze editie van onze nieuwsbrief willen we je graag op de hoogte brengen van enkele belangrijke ontwikkelingen bij het Leiden Convention Bureau zoals IBTM World 2024 en het verwelkomen van nieuwe collega en stagiaires. We hopen je te zien bij de aankomende evenementen en dat deze editie van onze nieuwsbrief je informeert over wat er speelt in Leiden. 

Leiden Convention Bureau is het aanspreekpunt voor het organiseren van congressen en zakelijke evenementen in Leiden. Wij bieden onze diensten kosteloos aan en combineren onze uitgebreide expertise met de rijke cultuur en geschiedenis van Leiden om van jouw evenement een onvergetelijke ervaring te maken. 

Met vriendelijke groet,  
Team Leiden Convention Bureau  
   
     Leiden verwelkomt grootste congres ooit: 33e Annual
     Meeting van de European Association of Archaeologists
     (EAA) in 2027

Na een intensieve bidprocedure en een succesvolle site visit, heeft het EAA-bestuur Leiden geprezen om haar uitstekende faciliteiten en levendige archeologische landschap. Met trots kunnen wij aankondigen dat de 33e jaarlijkse bijenkomst van de European Association of Archaeologists (EAA) zal plaatsvinden in Leiden van 25 tot 28 augustus 2027.  
Dit prestigieuze evenement zal vooraanstaande archeologen en onderzoekers uit heel Europa en daarbuiten samenbrengen, en zal verder bijdragen aan Leidens reputatie als centrum voor archeologisch onderzoek en onderwijs. Het organiseren van dit evenement versterkt het DNA van Leiden als City of science.

Martijn Bulthuis, directeur van Leiden&Partners, reageerde op de aankondiging: “ We zijn enorm trots om zo’n belangrijk evenement in Leiden te verwelkomen. Dit weerspiegelt niet alleen de diepe banden van de stad met archeologie, maar ook de kracht van onze samenwerkingen met academische en culturele instellingen.” 

Dit succesvolle bid is het resultaat van sterke samenwerking tussen verschillende lokale instellingen, waaronder de Faculteit Archeologie van de Universiteit Leiden, vertegenwoordigd door Decaan Jan Kolen, de Nationale Onderzoeksschool voor Archeologie (ARCHON), vertegenwoordigd door Philip Verhagen, de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed (RCE), vertegenwoordigd door Jos Bazelsmans, Ergoed Leiden, vertegenwoordigd door Arthur Barendsen, en het Leiden Convention Bureau, vertegenwoordigd door Martijn Bulthuis.  

Voor meer informatie over het evenement en zijn betekenis, verwijzen wij je naar  de website van de European Association of Archaeologists of neem contact op met het Leiden Convention Bureau.

Foto: ©UniversiteitLeiden

lees meer 


     Terugblik Ambassadeursbijenkomst 2024
Op 14 september 2024 organiseerden wij onze Ambassadeursbijeenkomst in de Faculty Club van de Universiteit Leiden. Deze bijeenkomst bood een uitgelezen kans om de toekomstige plannen voor Leiden te bespreken en de samenwerking tussen het Leiden Convention Bureau (LCB) en haar ambassadeuren te versterken. 

Tijdens de bijeenkomst waren verschillende sprekers, waaronder Annetje Ottow, (voorzitter College van Bestuur), zij vertelde over het geplande 450-jarig jubileum van de universiteit in het jaar 2025. Fleur Spijker (wethouder Economie, Kennis, Sport en Gezondheid) nam ons mee in  de nieuwste ontwikkelingen over de stad. Onze ambassadeurs zijn zo op de hoogte en kunnen met de meest up to date informatie Leiden actief blijven promoten. 

We sloten de bijeenkomst af met een bijzondere lezing van Caro Verbeek (PhD), die een voorproefje gaf van de Nacht van Ontdekkingen en de rol van geuren in de geschiedenis, kunst en maatschappij benadrukte.

Foto: ©Jan Buteijn
lees meer 
Terugblik: Speech Prosody 2024
De conferentie Speed Prosody vond plaats van 2 tot 5 juli 2024 in Leiden. Deze conferentie richt zich op prosodische variatie in spraak en onderzoekt hoe dit van invloed is op spraakproductie, begrip en taal. Het programma bevat zowel thematische- als niet-thematische sessies, met onderwerpen zoals prosodie door de levensduur heen, typologie en cross-linguïstische variatie, Individuele en sociale variatie en contact-geïnduceerde variatie.
lees meer 
Foto: ©Simone Both


      Dien uw evenement in via ons nieuwe RFP-formulier!
Met veel enthousiasme presenteren wij de nieuwe Request for Proposal (RFP)- functie op onze website! Heeft u vragen over het organiseren van bijeenkomsten in Leiden? Deze nieuwe tool is speciaal ontworpen om uw planningsproces te vereenvoudigen. Het stelt u in staat om al uw wensen en vereisten voor conferenties en evenementen gemakkelijk op één plek in te vullen. 

De RFP- functie zorgt voor efficiënte communicatie en een persoonlijke ondersteuning, waarbij ons team klaarstaat om u verder te helpen met op maat gemaakte aanbevelingen voor locaties en services. 

Neem gerust contact met ons via het RFP-Formulier.
doe een aanvraag

Foto: ©Simone Both

Nieuwe Collega, Yara Kranenburg  

In september 2024 is onze nieuwe collega Yara Kranenburg aan de slag gegaan als Accountmanager Congressen bij het Leiden Convention Bureau. Yara is verantwoordelijk als aanspreekpunt voor de partners in de stad en congresacquisitie. Hiermee is het hoofddoel om Leiden te positioneren als prachtige congresbestemming. 

Wij verwelkomen Yara van harte en wensen haar veel succes en plezier in haar nieuwe rol!
Neem contact op met Yara


FAM-trip Leiden

Op zoek naar unieke, onvergetelijke locatie?

Wij nodigen u graag uit voor onze FAM-trip op 11 november in Leiden. Dit is een geweldige kans om de vele unieke kenmerken van Leiden te ontdekken en zelf te ervaren wat deze historische stad te bieden heeft als evenementenbestemming. Het doel van de FAM-trip is om eventplanners en wetenschappelijke associaties, die nog niet bekend zijn met Leiden, te laten zien welke prachtige mogelijkheden deze stad biedt. Net als vorig jaar willen we niet alleen verschillende locaties bezoeken, maar ook een bijzondere beleving creëren.

Ons thema dit jaar is ‘Leiden, Behind the Scenes’. Tijdens deze exclusieve trip nemen we u mee op reis door het verleden, het heden en de toekomst van Leiden. U krijgt een unieke blik achter de schermen van onze historische stad. Wij hopen u te verwelkomen voor een inspirerende dag.

“Charmant, gastvrij en vol creativiteit – zeker de moeite waard om te herhalen!”

lees meer 
Onze nieuwe stagiairs
Bij het Leiden Convention Bureau hebben wij gedurende het jaar stagiairs die waardevolle ervaring opdoen in de sectoren evenementen, congressen, marketing en communicatie. Per 1 september hebben wij de eer om Estepfany Jose en Farah Qchili als nieuwe teamleden te verwelkomen. Beide stagiairs studeren momenteel Tourism Management aan de Hogeschool Inholland. We zijn zeer blij met hun komst en wensen hen veel plezier en succes.

Ben jij, of ken jij iemand, die op zoek is naar een uitdagende stageplek? Bezoek onze website en ontdek de beschikbare mogelijkheden.
lees meer 

IBTM World 2024

Dit jaar zullen Yara Kranenburg en Miranda Geerlings, medewerkers van het Leiden Convention Bureau, deelnemen aan IBTM World 2024 in Barcelona. Deze gelegenheid biedt hun de kans om Leiden te presenteren als een geschikte bestemming voor zakelijke evenementen. 

IBTM World is het toonaangevende wereldwijde evenement voor de meetings, incentives, conferenties en evenementenindustrie, dat jaarlijks plaatsvindt in Barcelona. Het doel van IBTM is om de evenementenwereld te inspireren tot het leveren van uitzonderijke ervaringen voor hun klanten. 

Voor het team van Leiden Convention Bureau is het essentieel om nieuwe mensen te ontmoeten, te netwerken en connecties te maken met andere bezoekers en exposanten om nieuwe partnerschappen en relaties te smeden. 

Foto: ©Simone Both
Van links naar rechts: Yara Kranenburg, Miranda Geerlings, Jimin Jung.

lees meer 



Introductie van onze Engelse nieuwsbrief
We zijn blij om de lancering van onze Engelse nieuwsbrief voor LCB aan te kondigen. Deze nieuwsbrief houdt u op de hoogte van onze laatste activiteiten, evenementen en innovaties.

Meld u aan en blijf geïnformeerd over aankomende congressen en evenementen. 
aanmelden
Laatste nieuws
Wil je altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws van het Leiden? Op onze website kun je het laatste wetenschappelijke nieuws vinden, en op onze sociale media lichten we verschillende onderdelen van Leiden als congresbestemming uit. Houd beide kanalen in de gaten voor het meest volledige overzicht!
lees meer 
Partnernieuws

Foto: ©PLNT

PLNT lanceert "Greening the Grey", een inspirerend netwerkevent
Als we denken aan een stad van de toekomst, dan is deze zonder twijfel groen. Een stad vol duurzame - en dus klimaatvriendelijke - innovaties en ontwikkelingen. Gelukkig worden deze praktische en efficiënte technologieën al (deels) ontwikkeld.

Het inspiratie- en netwerkevent ‘Greening the Grey’ is voor startups, bedrijven en geïnteresseerden die zich inzetten voor de vergroening van bedrijventerreinen en publieke ruimten. Een unieke kans om te netwerken met diverse geïnteresseerden uit de regio! 
lees meer 
Foto: ©Corpus Congress Centre
Kerst in zicht! Plan je feestelijke evenement bij CORPUS Congress Centre

Kerst?  Het lijkt misschien nog ver weg, maar voor je het weet worden de straten weer verlicht door kerstlichtjes. Terwijl de feestdagen dichterbij komen, willen we je alvast een kijkje geven in wat het CORPUS Congress Centre te bieden heeft tijdens deze speciale periode. Vergeet dus niet om alvast je kerstevenement van 2025 bij hun in te plannen.

Benieuwd welke dagen nog beschikbaar zijn? Het congresteam staat klaar om van jouw evenement een onvergetelijk en feestelijk succes te maken.

lees meer 

  Een uniek historisch decor voor je event bij stadsgehoorzaal Leiden 
De stadsgehoorzaal Leiden, een iconische locatie uit 1890, biedt plaats aan tot 1200 personen en beschikt over zeven klassieke zalen, perfect voor feesten, congressen en diners. Bekend om zijn flexibiliteit, beschikt de zaal over diverse sub zalen en aanpassingsmogelijkheden voor elk type evenement. 
Ontdek hoe deze unieke locatie uw volgende evenement kan verrijken. 

Foto: ©Stadsgehoorzaal Leiden
lees meer 

Daphne Struint introduceert nieuwe zakelijke uitje: De Wilde cocktail-wandeling 

Daphne STRUINT lanceert een nieuw buiten-uitje voor de zakelijke markt: De wilde cocktailwandeling. Samen met wildplukgids Daphne ga je in de natuur op zoek naar ingrediënten voor twee spannende cocktails. Veel planten, bloemen of bessen zijn namelijk ook heerlijk in drankjes te gebruiken. Onderweg leer je tevens de culinaire mogelijkheden van planten, vertelt Daphne verhalen, leuke weetjes en andere toepassingen. Na afloop ga je, met je team op je eigen locatie, aan de slag met de wilde cocktail-ingrediënten. Om vervolgens te toasten op een gezellige middag. Proost!

Meer informatie?

Check: daphnestruint.nl of stuur een mail naar: info@daphnestruint.nl voor de mogelijkheden.  

Foto: ©Daphne Struint

lees meer 
Congress by Design organiseert belangrijke medische congressen in Leiden

Congress by design organiseert met trots internationale medische congressen in Leiden, die bijdragen aan de bevordering van wetenschappelijke kennis en samenwerking in de medische wereld. Een recent voorbeeld hiervan is het succesvolle  Together VT Symposium in het LUMC (juni 2024). Onder leiding van Professor Zeppenfeld deelden experts de nieuwste ontwikkelingen in de behandeling van verticulaire aritmieen. Dit symposium bood een platform voor het presenteren van wetenschappelijke doorbraken en innovatieve behandelmethoden.

Van 10 tot 11 oktober 2024 vindt in Naturalis het volgende grote evenement plaats: het ECCI Congres, gericht op de diagnose en behandeling van congenitale CMV-infecties. Dit evenement trekt internationale experts aan en stimuleert interdisciplinair onderzoek en samenwerking.

Wilt u op de hoogte blijven van toekomstige congressen en bijdragen aan de vooruitgang van medische kennis?                                                                                                                       

Volg Congress by design en  en ontdek hoe hun samen werken aan betere toekomst!

Foto: ©Congress by Design

lees meer 


Foto: ©Naturalis Biodiversity Center

Congresmogelijkheden bij blockbustertentoonstelling 'Triceratops: De kudde' in Naturalis

Vanaf oktober 2024 tot zomer 2025 biedt Naturalis een unieke gelegenheid om vijf zeldzame Triceratops-skeletten te bewonderen, bekend om hun grote kraag en drie hoorns. Voor het eerst worden deze complete skeletten samen tentoongesteld.
Tijdens deze wereldpremière kunnen congresdeelnemers de tentoonstelling bezoeken, zowel tijdens als na hun evenement. 

Een unieke kans om deze fascinerende wereld te verkennen!

lees meer 



Foto: ©Leidse Schouwburg- Stadgehoorzaal Leiden
Leidse Schouwburg-Stadsgehoorzaal wint tweede prijs Provincie Award 2025

Wij zijn trots om aan te kondigen dat de Leidse Schouwburg – Stadsgehoorzaal de tweede prijs heeft gewonnen bij de Provincie Awards 2025 in de categorie XXL-locaties (capaciteit groter dan 500 personen) van Zuid-Holland. Met een reviewscore van 9,4 op MeetingReview is er opnieuw een prachtig resultaat behaald.
Leidse Schouwburg bedankt al hun opdrachtgevers voor hun vertrouwen en positieve beoordelingen. Hun blijven inzetten voor uitstekende service en het creëren van onvergetelijke evenementen. 

Meer informatie? Neem contact op via 071 516 2433 of mail naar sales@leidseschouwburg-stadsgehoorzaal.nl 

lees meer 
Partner worden?
Wilt u partner worden en bent u geïnteresseerd in wat Leiden Convention Bureau u kan bieden, neem dan een kijkje op onze website.
lees meer 
Leiden in de media

•    Krachtig nieuw Leids ‘superantibioticum ’kan resistentie overwinnen 
•  
 Dutch Bio Science Week groot succes
•    NRC Kennisbijlage
•    EAA in 2027
•  
 After movie van de Nacht van Ontdekkingen




Congresagenda

International Laboratory Symposium in the field of Thrombosis and Haemostatis     26 -27 september 2024
ESRI Conference 2024 08 -11 oktober 2024
ECCI Congress 2024 09 -11 oktober 2024
Dutch Life Sciences Conference 2024 12 december 2024
Congresagenda
Twitter Facebook LinkedIn
www.leidenconventionbureau.nl +31 (0)71 516 09 90 info@leidenconventionbureau.nl

Wilt u deze nieuwsbrief doorsturen
klik hier
Wilt u zich aanmelden voor de volgende nieuwsbrief klik hier
Wilt u zich afmelden klik hier
U heeft deze email ontvangen op het volgende adres: