Leiden Convention Bureau
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Indien deze e-mail van Leiden Convention Bureau niet goed zichtbaar is, klik hier voor de online versie.
June 2024

©ICE2023
Beste ,
De zomer staat voor de deur en dat betekent dat het tijd is voor een update vol evenementen en activiteiten!

In deze nieuwsbrief vind je een overzicht van aankomende evenementen, zoals de vernieuwde Dutch Bio Science Week, zoals het succesvolle Leidsche Plein op 10 juni en de Inspiratiedag op 18 juni. Ook zijn we trots op onze 6e plaats op de ICCA Ranking 2023. We kijken ernaar uit om je te zien bij onze komende activiteiten en hopen dat je geniet van deze zomer vol mogelijkheden in Leiden.


Leiden Convention Bureau is hét aanspreekpunt voor het organiseren van congressen en zakelijke evenementen in Leiden. Wij bieden onze diensten gratis aan en gebruiken onze expertise, in combinatie met de rijke cultuur en geschiedenis van Leiden om uw evenement onvergetelijk te maken.

     
 Met vriendelijke groet,   
 Team Leiden Convention Bureau  

©ICCA & Monique Shaw
6e positie in ICCA-ranking 2023 voor Leiden!
Leiden behaalt de 6e plek op de nationale ranglijst van conferentiebestemmingen voor 2023, opgesteld door de International Congress and Convention Association (ICCA). Deze jaarlijkse ranglijst beoordeelt steden op basis van het aantal geregistreerde congressen in de ICCA Database. De opname van congressen in deze database wordt bepaald door criteria zoals conferentierotatie, frequentie en deelnemersaantallen.
 
In 2023 voldeed Leiden met 16 internationale conferenties aan de ICCA-eisen, waarmee de stad de 81e plaats in Europa en de 143e plaats wereldwijd behaalde. Dankzij de sterke samenwerking tussen stadspartners kan Leiden succesvol internationale wetenschappelijke conferenties organiseren. De mix van de historische binnenstad en het moderne Leiden Bio Science Park maakt Leiden een veelzijdige locatie voor diverse congressen.

lees meer 
Leiden Convention Bureau op IMEX Frankfurt

Het team van Leiden Convention Bureau was van 14 tot en met 16 mei aanwezig op IMEX 2024 in Frankfurt.
 
Daniël op den Buijsch en Miranda Geerlings vertegenwoordigden Leiden Convention Bureau op IMEX 2024 en representeerden daarmee Leiden als geschikte bestemming voor zakelijke evenementen. Als onderdeel van de NL Stand lieten zij aan de aanwezige eventplanners en wetenschappelijke associaties zien wat Leiden allemaal te bieden heeft. Het evenement was zeer succesvol, met nieuwe leads en veel nieuwe internationale contacten als resultaat.

 

©Simone Both
Leidsche Plein 2024
Maandag 10 juni vond weer een succesvolle editie van Leidsche Plein plaats, dit jaar in de Marekerk.
 
Martijn Bulthuis, directeur van Leiden&Partners, opende de dag, gevolgd door Mincke Pijpers die tijdens de Newsroom de laatste ontwikkelingen bij Leiden Convention Bureau, Leiden International Centre en diverse stadsbrede campagnes besprak.

Het programma vervolgde met een panel over New Dutch, waarin Robert Govers (Programmaraad New Dutch), Esther Peters (Leiden Bio Science Park) en Lara Ummels (Leiden Kennisstad) aan het woord kwamen. Het event eindigde met de partnerpitches, waarin onder andere de 3 October Vereeniging met een primeur de plannen voor de aankomende viering, inclusief een samenwerking met Armin van Buuren presenteerde.
lees meer 


ICCA Skills Cursus
Onze collega Jimin Jung heeft vorige week de cursus ‘Certified International Convention Specialist (CICS)’ gevolgd in Luxemburg. Deze cursus wordt georganiseerd door de International Congress and Convention Association (ICCA), de grootste kennisdatabank in de meeting- en evenementenbranche. Tijdens de cursus heeft Jimin uitgebreide kennis opgedaan over de meetingmarkt, waaronder bestemmingsontwikkeling, het maken van bidboeken en het opstellen van sales- en marketingplannen.
  

©Simone Both
Inspiratiedag juni 2024
Op dinsdag 18 juni vond de nieuwste editie van de Inspiratiedag plaats, met als thema 'Leiden in een groen jasje'. We vinden het belangrijk dat eventorganisatoren in Leiden niet alleen onvergetelijke conferenties en evenementervaringen kunnen organiseren, maar dat dit ook milieuvriendelijk kan.
 
Leiden Convention Bureau organiseert jaarlijks meerdere inspiratiedagen. Deze unieke evenementen nodigen managementondersteuners, regionale secretaresses en andere geïnteresseerden uit om te ontdekken wat Leiden te bieden heeft op het gebied van congressen en zakelijke evenementen.
lees meer 

©Dutch Bio Science Week
Dutch Bio Science Week, 22-29 juni

Sinds de lancering van de Life Sciences and Health Week in 2022, staat er elk jaar één week in juni in het teken van gezondheid! Vanaf dit jaar gaat deze week verder onder een nieuwe naam ‘Dutch Bio Science Week’. Met deze nieuwe naam wordt er een directe link gelegd naar het bruisende hart van innovatie - het Leiden Bio Science Park. De centrale hub voor Life Sciences en Health in Nederland.
 
Volg nu ook de Instagram en Facebook pagina's om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws.
 

lees meer  

©Simone Both
Introductie Stagiairs

Bij Leiden Convention Bureau zijn jaarrond stagiairs aan de slag om ervaring op te doen in de wereld van evenementen, congressen, marketing en communicatie. De afgelopen maanden zijn Isa Lefering en Hanin Makarem als nieuwste teamleden begonnen.
Hanin, student Europese Studies aan de Haagse Hogeschool, is sinds maart bij ons werkzaam. Isa, die een master Interculturele Communicatie volgt aan de Universiteit Utrecht, versterkt ons team sinds april. We zijn zeer blij met hun komst en wensen hen veel plezier en succes.
 
Ben jij of ken jij iemand die ook nog op zoek is naar een uitdagende stage? Kijk op de website en ontdek de mogelijkheden.

lees meer 
Het laatste nieuws
Wil je altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws van Leiden? Op onze website kun je het laatste wetenschappelijk nieuws vinden, en op onze LinkedIn en X pagina lichtten we verschillende onderdelen van Leiden als congresbestemming uit. Houd beide kanalen in de gaten voor het meest volledige overzicht!
lees meer 
Partnernieuws

©Simone Both & Stadsgehoorzaal
Exoplanets 5 Conference vindt plaats in de Stadsgehoorzaal 
Afgelopen week (16 t/m 21 juni) vond de 5e editie van Exoplanets Conference plaats in de Stadsgehoorzaal in Leiden. Eerdere edities vonden plaats in Davos, Cambridge, Heidelberg en Las Vegas. Deze conferentie is uitgegroeid tot een van de meest prominente congressen op het gebied van exoplanetenwetenschap.

Tijdens de 5e editie worden maar liefst 175 presentaties gehouden, verdeeld over 11 plenaire sessies en 14 parallelle sessies. Er zijn 750 deelnemers aanwezig tijdens de conferentie!
lees meer 

©CORPUS Congress Centre
Organiseer jouw uitje bij CORPUS Congress Centre!

Bewegen is gezond en dat spoort CORPUS aan! Rijd samen met familie, vrienden of collega’s op een stoere elektrische step langs de mooiste bezienswaardigheden in de omgeving van Oegstgeest. Dankzij ‘Your Event Team’ is het mogelijk om de ‘reis door de mens’ te combineren met een stepuitje.

In een groep van maximaal 20 personen worden de elektrische steps op reservering bij CORPUS geleverd. Deze staan rijklaar nadat je bijvoorbeeld de ‘reis door de mens’ hebt gemaakt. Neem vooral iets te eten of drinken mee, zodat je tijdens jouw pauze in bijvoorbeeld de duinen kunt genieten van het uitzicht. Wil je meer informatie? Ga naar de website. 

lees meer 


©Congress by design
Marije Sant, nieuwe accountmanager bij Congress by design
Marije Sant is sinds 1 juni de nieuwe accountmanager van Congress by design. In deze rol richt ze zich volledig op het onderhouden en opbouwen van bestaande en nieuwe klantrelaties. Ook is ze als accountmanager hét gezicht van Cbd als duurzame PCO in de medische en wetenschappelijke sector, die zich onderscheidt door een unieke ‘by design’ aanpak van congressen.
lees meer 

©House of Lords
House of Lords tegen voedselverspilling

Bij House of Lords catering streeft men er niet alleen naar om heerlijke en prachtige gerechten te serveren, maar ook om een positieve bijdrage te leveren aan het verminderen van voedselverspilling. Eén van de manieren waarop zij dit bereiken, is door samen te werken met de stichting Vers en Vrij.

Ze zijn trots op deze samenwerking!



lees meer 

©The Field
Innovatieve Ontwikkelingen en Inspirerende Exposities bij The Field
The Field, circulaire proeftuin en eventlocatie in het hart van Leiden, staat niet stil. Eén van de nieuwste ontwikkelingen op het terrein is een Smart Building. Hier werken ze aan de wereld van morgen en bieden ze tevens een inspirerende vergaderruimte. 
lees meer 

©Bizon Events
Vergaderen in de Meelfabriek!
De vergaderruimte in de Meelfabriek maakt elke vergadering bizon'der. Een sfeervolle ruimte die creativiteit stimuleert. Om er een onvergetelijke meeting van te maken kan het programma worden uitgebreid met een ontspannen vaartocht. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om te lunchen op onze 100% elektrische sloep, of het hoofd leeg te maken tijdens een borrel of zelfs een driegangendiner aan boord.
lees meer 
Leiden in de media
Congresagenda
Exoplanets V - Protostars and Planets 17 - 21 juni 
Speech Prosody 2024 2 - 5 juli
European Congenital Cytomegalovirus Initiative (ECCI) Congress 2024 9 - 11 oktober
bekijk de volledige Congresagenda 
Twitter Facebook LinkedIn
www.leidenconventionbureau.nl +31 (0)71 516 09 90 info@leidenconventionbureau.nl

Wilt u deze nieuwsbrief doorsturen
klik hier
Wilt u zich aanmelden voor de volgende nieuwsbrief klik hier
Wilt u zich afmelden klik hier
U heeft deze email ontvangen op het volgende adres: