Leiden Convention Bureau
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Indien deze e-mail van Leiden Convention Bureau niet goed zichtbaar is, klik hier voor de online versie.
March 2024
Beste lezer,
Vorig jaar heeft Leiden, met meer dan 90 congressen en meer dan 15.000 bezoekers, opnieuw bewezen een congresbestemming van formaat te zijn. Dit jaar zijn we wederom sterk begonnen en hebben er al waardevolle congressen plaatsgevonden, zoals het 3e IPFA/EBA-symposium over Plasma Collection and Supply.

In deze editie van de Leiden Convention Bureau Update leest u over onze recente activiteiten en over nieuws van onze partners. Leiden Convention Bureau staat altijd klaar om te helpen bij de organisatie van zakelijke evenementen en congressen in Leiden. Ons gratis advies staat garant voor een soepele uitvoering van evenementen in Leiden.
 
Leiden heeft een schat aan mogelijkheden voor zakelijke evenementen, variërend van historische monumentale locaties tot de modernste faciliteiten. Samen met u creëren we onvergetelijke ervaringen in deze dynamische stad, waar kennis en cultuur, innovatie en traditie al sinds eeuwen samenkomen.


Met vriendelijke groet,  
Team Leiden Convention Bureau  
Terugblik: Leiden on Tour
Medio maart 2024 vond ons jaarlijkse event ‘Leiden On Tour’ plaats, georganiseerd in Koffiebar Grutsk. Voor dit evenement nodigen we managementondersteuners, eventplanners en andere geïnteresseerden voor vergaderingen, evenementen en congressen uit om de mogelijkheden in Leiden te ontdekken. Leiden on Tour biedt op deze manier aan onze partners de kans om te laten zien welke mogelijkheden zij te bieden hebben in Leiden. Deelnemers beschreven het event als verfrissend, leerzaam, inspirerend en verrassend.
Behoor je tot de doelgroep en wil je de volgende keer
 aanwezig zijn bij Leiden on Tour, stuur en e-mail naar info@leidenconventionbureau.nl
Deelname IMEX Frankfurt 2024
Net als vorig jaar neemt Leiden Convention Bureau deel aan IMEX Frankfurt. Dit evenement is voor ons een uitgelezen kans om onze partners te vertegenwoordigen en het Leidse aanbod onder de aandacht te brengen bij potentiële congresorganisatoren.
IMEX Frankfurt neemt een vooraanstaande positie in als een van de belangrijkste evenementen in de wereldwijde evenementenbranche, waar brancheleiders, innovators en professionals van over de hele wereld op afkomen.
lees meer 
ICCA Skills Cursus
Onze collega Daniël op den Buijsch volgt de cursus ‘Certified International Convention Specialist (CICS)’, een cursus vanuit de International Congress and Convention Association, beter bekend als ICCA, de grootste kennisdatabank in de meetings- en evenementenbranche. De cursus zorgt voor nog meer kennis over de meetingsmarkt, met bestemmingsontwikkeling, bidboekcreatie en het opstellen van sales- en marketingplannen als onderdelen van het traject. 
Succesverhaal: IPFA/EBA Plasma Symposium
"Voor ons was dit de perfecte match met onze doelgroep. Als je een wetenschappelijk congres wilt organiseren en je kondigt aan dat dit in The City of Science zal zijn, dan is dat gewoon perfect." -Sophie Sanders, Senior Project Manager MCI The Netherlands
Het derde tweejaarlijkse IPFA/EBA-symposium over Plasma Collection and Supply, dat op 7 en 8 februari plaatsvond in Leiden, was een doorslaand succes. Sophie Sanders, senior project manager en organisator van het symposium was vorig jaar uitgenodigd door Leiden Convention Bureau om tijdens een site-visit de mogelijkheden met eigen ogen te bekijken. Haar bezoek gaf de doorslag: ze koos deze kleine stad zorgvuldig uit vanwege haar betoverende allure en toegankelijkheid. Leiden, City of Science, bleek de perfecte match om dit evenement te organiseren.
lees meer 
Leidsche Plein - Save the date!
Leiden&Partners organiseert jaarlijks haar partnerevent: het Leidsche Plein.
Dit jaar zal Leidsche Plein plaatsvinden op maandag 10 juni 2024 in de Marekerk in Leiden!
Benieuwd naar wat er allemaal speelt in de Leiden en in de regio? In de Marekerk komen we bijeen met onze partners om samen te spreken over de diverse thema’s waar we ons in Leiden mee bezig houden. Binnenkort sturen we de uitnodiging en maken we het volledige programma bekend.
Werkgroep Congresconvenant
Op 11 maart kwam in de Pieterskerk Leiden de Werkgroep van het Congresconvenant weer bijeen. Het Congresconvenant is een strategische samenwerking van verschillende stadspartners om Leiden als congresbestemming te versterken. In de Werkgroep worden de strategische plannen omgezet in concrete acties en zo brengen we samen directe meerwaarde aan meetings en congressen in Leiden. We kijken terug op een geslaagde bijeenkomst!
lees meer 
New Dutch bijeenkomst
Eind februari ontving Leiden in circulair paviljoen The Field diverse citymarketingorganisaties waaronder Eindhoven, Utrecht en Amsterdam, het NBTC en Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RvO) om door te praten over de beweging ‘New Dutch’: de beweging die Nederland innovatief op de kaart zet. Binnenkort wordt er een programma – en marketingcommunicatieplan gepresenteerd rondom ‘New Dutch’.
lees meer 
Laatste nieuws
Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws in Leiden? Op onze website delen we nieuws over Leiden als congresbestemming en over de wetenschap die in Leiden plaatsvindt. Houd ook onze socials in de gaten voor meer informatie.
lees meer 
Congresagenda

LUCAS Conference Narratives 2024 11-12 april 2024
Life Sciences Workshop 2024 13-17 mei 2024
NARIM Conference 2024 6 juni 2024
Circulaire Openbare Ruimte Congres 19-20 juni 2024
Congresagenda
Partnernieuws
CORPUS: huur het hele complex af!
Gezellig borrelen in het oor, dineren in de darmen of een walking dinner door het menselijk lichaam. Bij CORPUS Congress Centre is het mogelijk om naast het gehele congrescentrum ook de ‘reis door de mens’ en de bijbehorende interactieve ruimtes af te huren. Daarmee heeft u het hele pand tot uw beschikking en maakt u uw event echt onvergetelijk!
lees meer 

 
 
Dichter bij het Zwarte Gat
Op 21 maart 2024 opende Rijksmuseum Boerhaave in Leiden een nieuwe tentoonstelling over Zwarte Gaten. Mysterieuze plekken in de kosmos, die alles opslokken en waar niets, zelfs licht niet, uit ontsnappen kan. Het zijn misschien wel de spannendste fenomenen van het heelal, waar ook de wetenschappers nog lang niet alles van begrijpen. Voor de mogelijkheden voor zakelijke evenementen en bijeenkomsten bij Rijksmuseum Boerhaave, zie onze website.
lees meer 
De Leidse Schouwburg en Stadsgehoorzaal: twee prachtige historische locaties met zeer moderne faciliteiten
De transitie naar duurzame monumenten is in volle gang: van halogeen naar ledverlichting, de inzet van een warmtepomp en op het dak van de Stadsgehoorzaal 38 zonnepanelen. De Stadsgehoorzaal maakt ook visueel een mooie transformatie door. Al twee jaar op rij kreeg de locatie de 2e prijs Provincie Awards voor beste XXL-locatie (Score 9,2).
lees meer 
Intercity Hotel Leiden opent op 21 juni 
IntercityHotel Leiden opent op 21 juni haar deuren - je nieuwe thuis in de charmante stad Leiden en ideaal voor zakenreizen en stedentrips! Het hotel biedt 115 comfortabele en moderne hotelkamers, een ontbijtrestaurant en een lounge waar je je dag kan afsluiten met een drankje. IntercityHotel Leiden ligt op 200 meter van Leiden Centraal Station, tegenover de VVV en is perfect aangesloten op het openbaar vervoer.  
lees meer 
Vanaf 26 april geopend in Leiderdorp - Brasserie Polderfabriek!
Brasserie Polderfabriek staat momenteel nog volop in de steigers, maar vanaf 26 april opent zij haar deuren. De kersverse locatie, onderdeel van de Brasserie Groep, biedt eindeloze mogelijkheden voor ieder denkbaar event. Door de ligging direct aan de A4 is Brasserie Polderfabriek supergoed bereikbaar precies tussen Schiphol/Amsterdam en Den Haag/Rotterdam. Ondanks dat Brasserie Polderfabriek naast de drukste snelweg van Nederland ligt, voelt de Hollandse polder toch net als een ontsnapping van alle hectiek uit de stad. 
lees meer 
The Field: SMRT Building
Tijdens de Week van de Circulaire Economie is op The Field de SMRT Building onthuld. Dit huis van de toekomst is onderdeel van de Dutch Windwheel en komt nu in het stationsgebied van Leiden volledig tot zijn recht. Regionale bedrijven, onderwijs en duurzame bewoners komen hier dan ook samen om het gebouw nog slimmer te maken.



 
lees meer 

 
 
Bizon Events: Het Leidse Kiekje
Ontdek Het Leidse Kiekje, geïnspireerd op Het Perfecte Plaatje. Teams worden verwelkomd in Grutsk Koffiebar voor een inspirerende workshop over fotografie. Uitgerust met SmartPhones gaan teams de straten van Leiden op, vastberaden om het mooiste 'Leidse Kiekje' vast te leggen. Na het voltooien van opdrachten worden foto's beoordeeld en het winnende team gekroond. Gemaakte foto's dienen als blijvende herinnering aan deze unieke ervaring! 
lees meer 
Theater Ins Blau investeert in audio en comfort in haar theaterzaal
Ruim 10 jaar geleden opende Theater Ins Blau haar deuren. In de afgelopen jaren investeerden ze in duurzame theaterverlichting (LED). Recent hebben ze geïnvesteerd in nieuwe audio-infrastructuur. Binnenkort starten ze een crowd-funding voor de vervanging van de onze tribune stoelen. Zo kunnen ze naast de beste theater-technische faciliteiten ook comfort blijven bieden aan het publiek.
lees meer 
Nieuwe aanwinst voor taxicentrale Eltax 
Taxicentrale Eltax introduceert haar nieuwste aanwinst: Mercedes Benz EQS SUV, een hoogst comfortabele elektrische wagen voor de zakelijke markt. Deze wagen is met recht de absolute top van de huidige regionale taximarkt. Hiervan rijden er sowieso vrij weinig van in Nederland maar als taxi zijn ze helemaal zeldzaam.
lees meer 
Partner worden?
Wilt u partner worden en bent u geïnteresseerd in wat Leiden Convention Bureau u kan bieden, neem dan een kijkje op onze website.
lees meer 
Leiden in de media
Twitter Facebook LinkedIn
www.leidenconventionbureau.nl +31 (0)71 516 09 90 info@leidenconventionbureau.nl

Wilt u deze nieuwsbrief doorsturen
klik hier
Wilt u zich aanmelden voor de volgende nieuwsbrief klik hier
Wilt u zich afmelden klik hier
U heeft deze email ontvangen op het volgende adres: