Leiden Convention Bureau
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Indien deze e-mail van Leiden Convention Bureau niet goed zichtbaar is, klik hier voor de online versie.
June 2023

©ESOF2022
Beste ,
In 2023 pakken we de fantastische nalatenschap van ons jaar als European City of Science op, door te focussen op onze vernieuwde visie voor Leiden. Het huidige jaar ziet er al uit als een groot jaar voor de Leidse wetenschap. Er staan veel evenementen op de planning, zoals de Life Sciences & Health Week, de Inspiratiedag en de Days of Art and Science. Over de Days of Art and Science volgt binnenkort meer informatie.
 
In deze nieuwsbrief leest u alle ontwikkelingen van Leiden Convention Bureau en onze partners. Zo leest u over de recent gepubliceerde ICCA-ranking, ons bezoek naar IMEX, de ontwikkelingen bij Leiden Convention Bureau, en nog veel meer!  
 
Het Leiden Convention Bureau is uw neutrale partner en zet zich kosteloos in voor uw congres of zakelijke evenement. We adviseren u graag en maken er samen met u een onvergetelijke en succesvolle bijeenkomst van.
      
Met vriendelijke groet,    
Team Leiden Convention Bureau 

©ICCA
Leiden 5e positie in ICCA-ranking 2022!
Leiden behaalt de vijfde plek van Nederland in de jaarlijkse ICCA-ranking! Vorig jaar heeft Leiden, mede dankzij de aantrekkingskracht van European City of Science 2022, haar plek in de top 5 van deze belangrijke bestemmingsranking weten vast te houden. Onze stad was gastheer van meer dan 80 wetenschappelijke congressen en evenementen, waarvan een kwart Europese congressen. Meer dan 12.000 unieke congresbezoekers hebben onze stad bezocht en 4.000 deelnemers waren online aanwezig bij deze congressen.
 
We willen graag alle partners in de stad bedanken en feliciteren met het behalen van deze positie. Voor de 22e stad van het land is de 5e congresstad een hele indrukwekkende prestatie. We zijn trots op het resultaat en we werken er samen met de partners hard aan deze top 5 positie in de toekomst te behouden.   
lees meer 
Leiden Convention Bureau op IMEX

Team Leiden Convention Bureau is aanwezig geweest op IMEX 2023 in Frankfurt. 

Daniël op den Buijsch en Gergana Mihaylova-Mutish vertegenwoordigden Leiden Convention Bureau tijdens de recente editie van IMEX in Frankfurt van 22 tot en met 25 mei. Hier presenteerden zij Leiden als prachtige congresbestemming aan de vele aanwezige eventplanners en internationale wetenschappelijke associaties. Het was een geslaagd evenement boordevol afspraken, interessante kennissessies en mooie leads.

 

lees meer 

©Simone Both
Partner worden of verlengen? 
Om Leiden zo goed mogelijk te positioneren als geschikte bestemming voor congressen en events, werkt Leiden Convention Bureau nauw samen met een groot netwerk aan partners. Ook in 2023 kunt u met uw organisatie onderdeel worden of blijven van dit partnernetwerk. Klik hier voor ons Partnerplan 2023 en meer informatie over samenwerken met Leiden&Partners en Leiden Convention Bureau.  
  
Heeft u interesse om partner te worden van Leiden&Partners of wilt u uw partnerschap verlengen? Neem dan contact met ons op. Wij voorzien u graag van meer informatie. Bel naar +31 6 82495735 of stuur ons een email via daniel@leidenconventionbureau.nl.   
neem contact op

©Universiteit Leiden
Julia Cramer en Carlo Beenakker Interview
De overheid investeert fors in quantumfysica. Om Nederland te positioneren als een internationaal toonaangevend centrum voor quantumtechnologie heeft de overheid het Quantum Delta NL-programma opgericht. In Leiden speelt quantum ook een grote rol. Het is dan ook geen wonder dat deze stad is aangewezen als een van de vijf quantum hubs!

Leiden Convention Bureau heeft congresambassadeur prof.dr. Carlo Beenakker en dr.ir. Julia Cramer van de Universiteit Leiden recentelijk geïnterviewd over quantum in Leiden en hoe ze onderdeel geworden zijn van dit spannende werkveld met enorme mogelijkheden. Hiernaast verhaalt het interview wat er gebeurt op het gebied van quantum in Leiden en welke rol quantumfysica kan spelen in het vormen van de maatschappij. Het volledige artikel vindt u op onze website.
lees meer 
LCB in cijfers 2022
Leiden Convention Bureau heeft een infographic uitgebracht met de cijfers uit 2022. Ten opzichte van 2021 is er een sterke groei te zien in het aantal congressen. Ook zien we dat het aantal unieke congres bezoekers aan de stad is gegroeid. Al met al was 2022 een heel succesvol congresjaar waar we als stad trots op mogen zijn! 
 
Als u de infographic wilt downloaden, kunt u op de link hieronder klikken. 
infographic downloaden
Vacature medewerker Online Marketing & Events
Leiden&Partners is voor de divisies Leiden International Centre en Leiden Convention Bureau op zoek naar een medewerker Online Marketing & Events. Kent u, of bent u iemand die kennis heeft van online marketing, energie krijgt van het organiseren van events, en hart heeft voor Leiden & de regio? Lees meer over de vacature. 
lees meer 

©LBSP
Life Sciences & Health Week
Van 22 tot en met 29 juni organiseren Leiden Bio Science Park en Leiden&Partners de Life Sciences & Health (LSH) Week. Tijdens de LSH-week nodigt het Leidse Life Sciences & Health werkveld geïnteresseerden en verschillende professionals in het werkveld uit om de innovaties en ontwikkelingen van het Leidse Life Sciences & Health cluster te ontdekken. 

Er staat een week vol evenementen op het programma. Op 22 juni vindt het 25ste jubileum van de Ondernemersvereniging Bio Science Park plaats. De eerste RegMed XB Annual Conference vindt plaats op 28 en 29 juni, georganiseerd in het CORPUS Congress Centre. 

 
Meer informatie en het volledige programma vindt u via de onderstaande button.
lees meer 

©️Iris van den Broek
New Dutch
New Dutch, een initiatief van het Ministerie van Buitenlandse Zaken, probeert het verhaal van Nederland – dat sterk gefocust is op traditie – aan te vullen naar het Nederland van nu, met aandacht voor baanbrekende wetenschap en spannende innovatie. Het traditionele verhaal concentreert zich vaak op de oude meesters zoals Van Gogh en Rembrandt en 17e eeuwse steden. Maar het Nederland van nu laat zich ook kenmerken door mooie ontdekkingen en baanbrekende onderzoeken. Geweldige hedendaagse verhalen over Nederland zijn overal te vinden, klaar om verteld te worden.  
 
Leiden is daar een goed voorbeeld van met haar Leiden Bio Science Park, waar organisaties continu innoveren rondom onze gezondheid. Of denk aan het baanbrekende werk van de Leidse Universiteit aan de James Webb Space Telescope.
Als u meer
interesse heeft in New Dutch, kunt u het artikel hieronder lezen.
lees meer 
Inspiratiedag Life Sciences & Health
Op donderdag 22 juni vindt onze jaarlijkse Inspiratiedag plaats - dé kans voor managementondersteuners om zich te laten inspireren en verbazen door de vele mogelijkheden van Leiden! Laat u op verschillende locaties op het Leiden Bio Science Park - zoals CORPUS en The Field - inspireren door de verschillende activiteiten. Omdat het evenement plaatsvindt tijdens de LSH-week, hebben we de Inspiratiedag ook het thema 'Life Sciences & Health' gegeven. Als u een managementondersteuner bent in Leiden, kunt u zichzelf aanmelden via de onderstaande link!
aanmelden
Partnernieuws

©Scheltema Leiden
De nieuwe zaal van Scheltema Leiden: De Zagerij!

Bij Scheltema Leiden is de voormalige werkplaats van De Lakenhal omgebouwd tot een moderne bar genaamd “De Zagerij”. De karakteristieke muren en vloer zijn bewaard gebleven, waardoor deze ruimte net als de rest van Scheltema Leiden een unieke sfeer heeft. Met een grote bar en hoog dak met veel lichtinval, is De Zagerij ideaal voor verschillende soorten bijeenkomsten zoals feesten, borrels, vergaderingen, diners, presentaties en bedrijfsevenementen.


lees meer 

©Naturalis
De Groene Kamer 
Bij Naturalis is sinds kort een nieuwe vergaderruimte beschikbaar. De Groene Kamer, een duurzaam ontworpen ruimte vol speciale collectiestukken, is ideaal voor kleine groepen (tot 8 personen). Naturalis streeft ernaar circulair te werken. In De Groene Kamer zie je dat terug: alle materialen zijn duurzaam, regionaal, gerecycled of herbruikbaar. De innovatieve groene wanden zorgen niet alleen voor een prettige akoestiek, maar ook voor een knusse, huiselijke sfeer. Net als de ronde vergadertafel onder het portret van prof.dr. Freek Vonk. 
lees meer 

©EORTC
EORTC Congres

Van 21 tot en met 23 september organiseert de European Organisation for Research and Treatment of Cancer (EORTC) zijn jaarlijkse meeting bij het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC). De EORTC-CLTG Annual Meeting is het grootste en meest uitgebreide congres gewijd aan cutaan lymphoma in de wereld.

Voor alle informatie over het EORTC Congress, klik hier.

lees meer 

©Universiteit Leiden
TechMed Summer School
Van 3 tot 6 juli organiseren het Leiden Universitaire Medische Centrum, TU Delft en de Universiteit Leiden de TechMed Summer School. 
 
De TechMed Summer School is voor studenten en professionals in het biomedische en technische werkveld, die een aanvullende masterclass willen volgen deze zomer. Tijdens de Summer School worden er meerdere onderwerpen besproken, zoals wereldwijde gezondheid, zorg voor de bejaarde patiënt en kunstmatige intelligentie. 
 
Voor meer informatie over de Summer School, kunt u de link hieronder raadplegen. 
lees meer 

©The Field
De duurzame inspanningen van The Field!
The Field, de groene en circulaire evenementenlocatie in Leiden, heeft de afgelopen tijd niet stilgezeten. Door het opknappen van het terras met circulaire schuttingen en inheemse planten, samen te werken met een lokale koffiebrander, het implementeren van een wormenboerderij voor compostering en het serveren van drankjes met verwerkte reststromen, organiseer je jouw vergadering of event met oog voor het klimaat!
lees meer 

©CORPUS
Afterwork by CORPUS
CORPUS wil de huiskamer worden van het Leiden Bio Science Park, dé grote economische hotspot van Nederland. Niet alleen voor evenementen en om met bezoekers naartoe te gaan, maar ook de plek waar het goed te vertoeven is na werk. Om hier een boost aan te geven was 2 juni alweer de tweede editie van Afterwork By CORPUS
lees meer 

©De Horeca Groep
De Horeca Groep vermindert voedselverspilling
De Horeca Groep kiest voor duurzaamheid. Met innovatieve ontwikkelingen en een samenwerking met Orbisk en hun AI-gestuurde weegschaal Orbi, streven ze naar minimalisatie van voedselverspilling. Met maatregelen zoals plasticvermindering en energie-efficiëntie is De Horeca Groep de duurzame keuze met betrekking tot groepsreserveringen en bedrijven.
lees meer 

©Rijksmuseum Boerhaave
Tentoonstelling Onvoorstelbaar in Rijksmuseum Boerhaave
In de tentoonstelling Onvoorstelbaar opent Rijksmuseum Boerhaave de wereld die Antoni van Leeuwenhoek 350 jaar geleden ontdekte! Zonder zijn uitvindingen in de microscopie was de wetenschap van vandaag onherkenbaar, door de veranderingen die hij teweeg heeft gebracht.  
 
Het laatste onderdeel van de tentoonstelling focust hierop, waarbij het voorbeelden van  huidige ontwikkelingen laat zien. Wilt u meer informatie weten over Onvoorstelbaar? Klik dan op de link hieronder.
lees meer 
Leiden in de media
Twitter Facebook LinkedIn
www.leidenconventionbureau.nl +31 (0)71 516 09 90 info@leidenconventionbureau.nl

Wilt u deze nieuwsbrief doorsturen
klik hier
Wilt u zich aanmelden voor de volgende nieuwsbrief klik hier
Wilt u zich afmelden klik hier
U heeft deze email ontvangen op het volgende adres: