Lees alles over de nieuwste ontwikkelingen binnen Leiden International Centre
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
If you cannot read this message from Leiden International Centre,  please click here for the online version.
 
Expat Center header

Leiden International Centre Update juni 2023

Expat Center header

Kom alles te weten over wat er speelt bij het Leiden International Centre; van de lancering van een nieuw platform voor internationaal talent, tot de meest gestelde vragen bij onze helpdesk. Ook maakt u kennis met onze twee nieuwe stagiairs, en leest u meer over de tevredenheid over de Leidse regio onder internationals

Vergeet ons niet te volgen op LinkedIn of Twitter om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws van het Leiden International Centre

Met vriendelijke groet,

Team Leiden International Centre



Tevredenheid onder internationals 

De Leidse regio trekt duizenden internationals voor studie en werk. Maar waarom besluiten ze hierheen te verhuizen? En hoe ervaren ze het als ze blijven? Voormalig LIC stagiaire en huidig helpdeskmedewerker Jing-Yi heeft dit onderzocht. De meerderheid ervaart de Leidse regio als gastvrij, wat een positieve invloed heeft op de beslissing om te blijven. Lees meer over dit, en de andere resultaten.

Leiden City pass
               

Internationalisering in Leiden 

De gemeente Leiden heeft onderzoek gedaan naar de achtergrond van haar inwoners. Hieruit blijkt dat Leiden een internationale stad is; 1 op de 8 Leidenaren heeft een buitenlandse nationaliteit, en maar liefst 18,4% van de studenten is een international. Lees er alles over in de infographic van de gemeente Leiden.

Leiden City pass
© Hielco Kuipers               

FAQ Helpdesk 

Internationals kunnen bij onze helpdesk terecht met alle vragen die zij hebben over wonen en werken in de regio. Door een overzicht van deze vragen bij te houden weten we wat er speelt onder internationals, en zorgen we ervoor dat we een goede bron van informatie blijven. Wij hebben een overzicht gemaakt over de meest gestelde vragen van 2023 tot nu toe. Bekijk het hier.

Leiden City pass
               


Leiden City pass

Warm welkom Leiden International Centre

Wij geven internationals een warm welkom. Tijdens hun BSN afspraak met ons (momenteel zonder wachttijd!) krijgen ze een gesprek met onze helpdesk. Hier ontvangen zij een welcome bag met informatie over leven in Nederland, en kunnen zij terecht met al hun vragen. Zo zorgen we ervoor dat internationals een goede start hebben in onze regio.

 
        
Leiden City pass

Platform "Work in Rotterdam-The Hague"

Het Work in Rotterdam - The Hague platform is gelanceerd! Het doel van dit platform, waaraan wij hebben bijgedragen, is om internationaal talent voor aankomst in de regio te bereiken. Daarnaast positioneert het onze regio als een aantrekkelijke plek om te wonen en werken. Het platform bevat onder andere een jobportal en verhalen van Leidse internationals.

 
        
Leiden City pass

Terugblik Meet&Mingle mei

Iedere eerste donderdag van de maand organiseren we een Meet&Mingle; een borrel voor internationals in de Leidse regio. Wij geven ze zo de kans om bij een hapje en een drankje kennis te maken met elkaar, én met de regio. Om de sfeer van de avond vast te leggen hebben we de editie van mei gefilmd. Bekijk de terugblik hier!

 
        

Versterking gezocht! 

Leiden&Partners is voor de divisies Leiden International Centre en Leiden Convention Bureau op zoek naar een mederwerker Online Marketing & Events. Kent u iemand die kennis heeft van online marketing, energie krijgt van het organiseren van events, en hart heeft voor Leiden & de regio? Lees meer over de vacature.

Leiden City pass
               

Welkom Paulina en Yoana!

Tijdens de zomermaanden krijgen we versterking van twee nieuwe stagiairs: Paulina en Yoana. Paulina is Master student Media Studies. Yoana studeert International Relations. Ze komen beiden uit het buitenland, en hebben dus een duidelijk beeld waar internationals mee te maken krijgen bij een verhuizing naar onze regio. Welkom!

Leiden City pass


Leiden City pass

Online Campagne

In samenwerking met social & search bureau Olifant Media hebben wij begin dit jaar een online campagne ingezet op Facebook en LinkedIn. Door middel van deze campagne hebben we onze nieuwe naam meer bekendheid gegeven, meer internationals bereikt, en meer inzicht gekregen in onze online aanwezigheid. Ook hebben we een groei in het aantal volgers op beide kanalen. Op LinkedIn zelfs een groei van 12% (!). We kijken dan ook terug op een geslaagde campagne!

Leiden City pass

Save the date!

Op 28 september vindt onze volgende partner meeting plaats! Twee keer per jaar worden onze partners op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen binnen het Leiden International Centre. Ook delen we nieuws over internationals in de Leidse regio, en ontwikkelingen met betrekking tot internationaal talent. We heten jullie van harte welkom vanaf 15:30 uur bij VVV Leiden. Tot dan!
 
       
Leiden City pass

Jaarbeeld Leiden&Partners

2022, het jaar dat Leiden European City of Science was. Wat een jaar! Bekijk het jaarbeeld van Leiden&Partners, waar Leiden International Centre onderdeel van uitmaakt, en zie alle successen; de congressen die hier plaatsvonden, al dat internationaal talent dat kennis heeft gemaakt met Leiden, en meer. Kijk je met ons terug naar de resultaten?
 
       
click here to subscribe
click here to unsubscribe

You have received this newsletter at: