Lees alles over de nieuwste ontwikkelingen binnen Leiden International Centre
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
If you cannot read this message from Expat Center Leiden,  please click here for the online version.
 
Expat Center header

Leiden International Centre Update maart
2023

Expat Center header

In deze nieuwsbrief komt u alles te weten de laatste ontwikkelingen binnen het Leiden International Centre; van veranderingen binnen het team, tot het heropstarten van de videocalls. Daarnaast leest u over de ervaringen van een international in de Leidse regio, en kijken we terug op een record jaar.

Wilt u op de hoogte blijven van de ontwikkelingen binnen het Leiden International Centre, en wat er allemaal speelt? Vergeet ons dan niet te volgen op LinkedIn of Twitter

Met vriendelijke groet,

Team Leiden International Centre



Record aantal inschrijvingen 

2022 was een recordjaar voor het Leiden International Centre: 681 personen hebben een BSN-afspraak gehad bij ons. Daarnaast waren ruim er 800 contactmomenten bij de helpdesk. Deze cijfers illustreren de cruciale rol van Leiden International Centre als aanspreekpunt voor internationale nieuwkomers en hun werkgevers in de Leidse regio. Lees hier meer over de cijfers van het afgelopen jaar.

Leiden City pass
               

Convenant verlengd tot 2025 

Het convenant van het Leiden International Centre is verlengd tot 1 januari 2025. Samen met de gemeentes Leiden, Leiderdorp, Voorschoten en Zoeterwoude, en partners Universiteit Leiden, LUMC, het Leiden Bio Science Park en Leiden&Partners zijn er nieuwe afspraken gemaakt over de financiering en dienstverlening. We zijn blij dat we ook de komende twee jaar de internationale bevolking van de regio kunnen ondersteunen.

Leiden City pass
               


Leiden City pass

Leiden International Centre Helpdesk

Sinds januari 2023 hebben wij de diensten van ACCESS overgenomen en hebben wij als Leiden International Centre een eigen helpdesk. We verwelkomen Jing-Yi als helpdeskmedewerker die als voormalig stagiair alle kennis in huis heeft om internationals in de regio te helpen. Dit zorgt voor een kwaliteitsimpuls. Onze medewerkers staan nu nog beter in contact met de doelgroep, en draagt bij aan een grotere herkenbaarheid voor het Leiden International Centre.
 
        © Simone Both
Leiden City pass

Video-afspraak maken

Sinds deze maand is het weer mogelijk om een videoafspraak te maken met onze helpdesk. Internationals hebben de mogelijkheid om tijdens een afspraak van een half uur vragen te stellen over wonen en werken in de Leidse regio. Zo ondersteunen we ook hen die nog niet in de regio zijn aangekomen met hun voorbereidingen op hun verblijf hier.
 
        © Simone Both

Jong talent!

Begin dit jaar zijn Raúl en Anna begonnen met hun stage. Anna is zelf een international en Raúl heeft in het buitenland gewoond, hierdoor kunnen ze zich uitstekend inleven in de doelgroep. Beiden ondersteunen zij met het schrijven van nieuwsbrieven en de social mediaberichten, onze evenementen en content maken voor op de website.

Leiden City pass

Versterking gezocht! 

Leiden&Partners is voor de divisies Leiden International Centre en Leiden Convention Bureau op zoek naar een mederwerker Online Marketing & Events. Kent u iemand die kennis heeft van online marketing, energie krijgt van het organiseren van events, en hart heeft voor Leiden & de regio? Lees meer over de vacature.

Leiden City pass
               


Leiden City pass

Interview met een International

De regio Leiden telt ongeveer 20.000 internationals, en de internationale bevolking blijft maar groeien. Hoe ervaren internationals het wonen en werken in de Leidse regio, en wat heeft het Leiden International Centre bijgedragen aan hun verblijf? Deze vragen en meer stellen we aan een international. Deze keer: Julie uit het Verenigd Koninkrijk

Leiden City pass

JINC-bliksemstage

JINC zet zich in om leerlingen uit wijken met een sociaaleconomische achterstand een eerlijke kans te geven op de arbeidsmarkt. Tijdens een bliksemstage maakten leerlingen van het DaVinci College Leiden interactief kennis met het Leiden International Centre en onze werkzaamheden. Met een eindcijfer van een 7,8 kijken terug op een succesvolle ochtend

Leiden City pass

Uitnodiging Leidsche Plein

Een middag vol inspiratie voor iedereen die zich inzet voor de Leidse regio. Dat is het Leidsche Plein, hét partnerevent van Leiden&Partners, het moederbedrijf van Leiden International Centre. Hier lichten we toe wat er allemaal speelt in Leiden en de regio. Leidsche Plein vindt plaats op 3 april van 13:00 tot 16:00 in Gebr. De Nobel. Meld je nu aan. 

click here to subscribe
click here to unsubscribe

You have received this newsletter at: