Leiden Convention Bureau
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Indien deze e-mail van Leiden Convention Bureau niet goed zichtbaar is, klik hier voor de online versie.
March 2023

©ESOF2022
Beste ,
Na een jaar vol succesvolle evenementen in Leiden, City of Science, staat Leiden Convention Bureau niet stil. Er staan veel evenementen op de planning en in samenwerking met de partners worden deze zeker een groot succes. 
 
In deze nieuwsbrief leest u alle ontwikkelingen van Leiden Convention Bureau en de partners. 
De afgelopen tijd zijn we actief bezig geweest met het maken van de Aftermovie van Leiden, European City of Science 2022. We hebben hoge verwachtingen van Leiden en de positie van de stad in de ICCA-ranking.  
 
Het Leiden Convention Bureau is uw neutrale partner en zet zich kosteloos in voor uw congres of zakelijke evenementen. We adviseren u graag en kosteloos om samen met ons een onvergetelijk succes van uw bijeenkomst te maken.    
      
Met vriendelijke groet,    
Team Leiden Convention Bureau 
Aftermovie European City of Science 2022
Om de vele ontmoetingen en de bijzondere sfeer van Leiden European City of Science 2022 vast te leggen, heeft Leiden Convention Bureau een Aftermovie geproduceerd. De film laat prachtig zien hoe Leiden in 2022 het hele jaar in de spotlight van Europese wetenschap heeft gestaan en hoe de stad zo succesvol in staat is geweest een 365-dagenlang wetenschapsfestival te organiseren.  

lees meer 
Verwachte ICCA-ranking

Leiden heeft in 2022 een erg succesvol jaar gehad. Leiden organiseerde in 2022 in totaal 88 congressen, waarvan 66 Nederlandse, 19 Europese, en 3 wereldwijde. Leiden telde in 2022 totaal meer dan 12.000 unieke congresdeelnemers.

In april zal de definitieve ranking van ICCA voor 2022 bekend worden gemaakt. Het Leiden Convention Bureau hoopt op de vierde plaats te eindigen in de ICCA-ranking. Leiden landt zo boven Den Haag, onder Amsterdam, Rotterdam en Utrecht. Een mooie belofte voor Leiden als congresbestemming van de toekomst! 

Word partner van Leiden&Partners!
Om Leiden zo goed mogelijk te positioneren als geschikte bestemming voor congressen en events, werkt Leiden Convention Bureau nauw samen met een groot netwerk aan partners. Ook in 2023 kunt u met uw organisatie onderdeel worden of blijven van dit partnernetwerk. We gaan graag met u in gesprek om te kijken wat de mogelijkheden zijn!
  
Heeft u interesse om partner te worden van Leiden&Partners of wilt u uw partnerschap verlengen? Neem dan contact met ons op. Wij voorzien u graag van meer informatie. Bel naar +31 6 82495735 of stuur ons een email via daniel@leidenconventionbureau.nl.   
lees meer 

Altijd op de hoogte blijven?
Wilt u altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws in Leiden? Ga dan naar onze nieuwspagina, waar wij het meest relevante nieuws over Leiden uitlichten.
lees meer 
Nieuwe stagiairs
Mijn naam is Aina de Kruyf Molina.

Ik ben 20 jaar oud en ik loop stage bij Leiden Convention Bureau. Ik studeer European Studies aan de Haagse Hogeschool. Ik kwam bij Leiden&Partners terecht via een stagemarkt. Bij Leiden Convention Bureau heb ik verschillende taken, waaronder de sociale media, de ambassadeurs nieuwsbrief, het aanpassen van de website en het bijwerken van het congresoverzicht. Ik ben in ieder geval blij met mijn stage en kijk uit naar de resterende maanden hier.

Mijn naam is Stijn Stenvers.

Ik ben 22 jaar oud en ik loop tot en met juni stage bij Leiden Convention Bureau. Ik zit in mijn derde jaar van de opleiding Communicatie aan de Hogeschool Leiden. Ik heb over Leiden&Partners gehoord van een medestudent, die een stage bij de organisatie erg aanraadde. Tijdens mijn stage bij Leiden Convention Bureau heb ik verschillende taken. Hieronder valt onder andere het schrijven van artikelen, het schrijven van posts voor de sociale media, het aanpassen van de website en het bijwerken van het congresoverzicht. Ik merk dat ik al veel groei in mijn stage en ik kijk uit naar de komende maanden.

Leiden on Tour 2023

Bent u geregeld op zoek naar locaties voor een vergadering, een evenement of zelfs een congres? Maar weet u eigenlijk niet precies wat Leiden allemaal te bieden heeft? Kom dan op dinsdag 21 maart naar Freddy’s om kennis te maken met de verschillende locaties, hotels en activiteiten die Leiden rijk is! 
 
Voor alle managementondersteuners die graag kennis maken met alle mogelijkheden, onze Leidse partners staan klaar voor u!   
  
We nodigen u graag uit voor een gratis lunch ergens tussen 11:30 - 14:00. Onze partners zijn aanwezig om kennis te maken en vragen te beantwoorden. 
  
Deelname aan Leiden on Tour is, net zoals de lunch, geheel gratis. Registratie is wel verplicht, zodat er rekening gehouden kan worden met het aantal deelnemers.

Het vindt plaats in het restaurant Freddy’s, Stationsweg 41, 2312 AT Leiden. 

  
Tot 21 maart! 

lees meer 
Partnernieuws
Stadsgehoorzaal tot Sterlocatie benoemd 
Elk jaar bekroont het platform Meetingreview locaties met een reviewscore van 8 of hoger, met het label Sterlocatie. Al jaren mag de Leidse Schouwburg – Stadsgehoorzaal deze mooie titel dragen. Momenteel is de reviewscore van de locatie zelfs gemiddeld een 9.3, iets om heel trots op te zijn.
lees meer 
Onvoorstelbaar: hoe Antoni van Leeuwenhoek de microwereld ontdekte
Met een bijzonder kleine microscoop legde hij een compleet nieuwe wereld bloot, een wereld die nog nooit iemand had gezien. Vanaf 18 april 2023 opent Rijksmuseum Boerhaave opnieuw deze wereld, die Antoni van Leeuwenhoek 350 jaar geleden ontdekte. De verbluffende microwereld wordt zichtbaar in de tijdelijke tentoonstelling Onvoorstelbaar. Hoe Antoni van Leeuwenhoek de microwereld ontdekte. 
lees meer 
©Rijksmuseum Boerhaave
14 maart bestaat CORPUS 15 jaar!
Tijd voor een feestje en een frisse, vernieuwende blik op de toekomst! CORPUS trakteert met een jaar vol evenementen voor de bezoekers en biedt een feestelijk lustrum-arrangement aan. Ook trakteert CORPUS het hele jaar door met verschillende evenementen voor jong en oud. Daarnaast zijn ze volop bezig met de toekomst. Nieuwsgierig? Kijk snel verder.

lees meer 
©CORPUS
Life Sciences & Health Week
De LSH Week vindt dit jaar plaats van 22 tot en met 29 juni in Leiden.
Meer dan 400 jaar geleden kwamen de eerste medicinale planten naar de Hortus botanicus en nu heeft Leiden haar eigen Bio Science Park. De afgelopen vier eeuwen hebben we vele medische ontdekkingen zien gebeuren. Grootheden zoals Boerhaave en Albinus floreerden hier, net zoals de 30,000 mensen die nu werken aan de ontdekkingen van morgen. Om eerdere en toekomstige medische innovaties te vieren, komt in 2023 de Life Sciences & Health Week terug naar Leiden.
lees meer 
©Preferred
Preferred lanceert upgrade van de Room Kit voor congressen
Preferred Hotel Reservations is sinds 1999 dé hotel specialist voor zakelijke hotelreserveringen. Voor de congresmarkt heeft Preferred een upgrade van deze tool gelanceerd. Wendy Wessels, eigenaar en Managing Director vertelt hierover: "Meegaan met de laatste technologische ontwikkelingen is altijd belangrijk."
lees meer 
Van der Linde Catering + Evenementen kookt Dutch Cuisine in haar nieuwe foodboek
Na vele brainstormsessies, proeverijen en fotoshoots is het nieuwe foodbook van Van der Linde bijna klaar om geïntroduceerd te worden! Hun nieuwe assortiment is gebaseerd op koken met lokale producten met een verhaal geselecteerd op kwaliteit, smaak en herkomst. Dat zie je, dat voel je, dat ruik je en dat proef je! Ze kunnen niet wachten om hun nieuwe assortiment op uw evenement te serveren.
lees meer 
© Van der Linde Catering + Evenementen
Leiden in de media
Twitter Facebook LinkedIn
www.leidenconventionbureau.nl +31 (0)71 516 09 90 info@leidenconventionbureau.nl

Wilt u deze nieuwsbrief doorsturen
klik hier
Wilt u zich aanmelden voor de volgende nieuwsbrief klik hier
Wilt u zich afmelden klik hier
U heeft deze email ontvangen op het volgende adres: