Lees het laatste nieuws van Expat Centre Leiden!
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
If you cannot read this message from Expat Center Leiden,  please click here for the online version.
 
Expat Center header

ECL
Update
december 2022

Expat Center header

Door corona begon 2022 nog rustig, maar langzaam maar zeker keerde de situatie steeds meer terug naar de periode voor COVID-19. Dit was ook te merken bij Expat Centre Leiden. Het was een druk jaar waarin ons team is gegroeid, onze nieuwe website is gelanceerd, en we meer inschrijvingen hebben mogen verrichten dan ooit tevoren. Ook hebben we meer activiteiten en evenementen georganiseerd, zoals het opstarten van de maandelijkse Meet&Mingles. Daarnaast zijn we bezig geweest met het bereiken van internationals voordat ze in de Leidse regio aankomen. 
 
We kijken dan ook terug op een goed jaar, en gaan met veel enthousiasme 2023 in om ons nog beter in te zetten voor de internationals in de Leidse regio.  

Alvast fijne feestdagen, en tot volgend jaar!  

Met vriendelijke groet,

Corine, Jenny, Claire, Jing-Yi en Louisa
Team Expat Centre Leiden

Relocation app

In oktober heeft het ECL, in samenwerking met andere international centres en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland, een relocation app gelanceerd. Deze app geeft internationals die naar Nederland komen alle informatie die ze nodig hebben. Het ECL heeft hier ook informatie over de Leidse regio aan toegevoegd. Lees hier meer over de app.


Leiden City pass

Talent Events

De afgelopen maanden was het team van Expat Centre Leiden aanwezig op verschillende beurzen en markten in de regio, zoals de IamExpat Fair en de Feel at Home Fair in Den Haag. Hier hebben bezoekers de kans gehad bekend te raken met het ECL, onze diensten, en de Leidse regio beter te leren kennen. We hebben veel mensen mogen spreken, en kijken terug op een aantal succesvolle dagen! 

Leiden City pass


Leiden City pass

Toekomst ECL

De financiering voor het Expat Centre is voor de komende twee jaar vastgesteld. De komende twee jaar zal het ECL doorgaan onder dezelfde omstandigheden. We zijn blij dat we de internationals in de Leidse regio ook de komende jaren blijven ondersteunen, en zullen ons de komende twee jaar verder blijven ontwikkelen.   
 
        © John Brussel
Leiden City pass

Meet&Mingle    

Dit jaar hebben wij 8 Meet&Mingles mogen organiseren, waarvan een aantal in samenwerking met verschillende organisaties. Per editie waren er ongeveer 40 internationals aanwezig om kennis te maken met elkaar en de regio. Door middel van activiteiten konden ze op een leuke in contact komen en zijn er verschillende vriendschappen ontstaan. Fijn dat wij hier aan bijdragen! 


Monitor Internationalisering 

Om de internationale Leidse inwoners in kaart te brengen hebben wij, in samenwerking met de gemeente Leiden, de Monitor Internationalisering 2022 uitgebracht. 33% van de inwoners in de Leidse regio heeft een migratie achtergrond, en 12% heeft een niet-Nederlandse nationaliteit. Het rapport beschrijft de achtergrond van de internationale gemeenschap van de regio. Lees hier meer. 

Leiden City pass
©Simone Both               

ECL bij Radio Weetlust 

Radio Weetlust, het dagelijkse radioprogramma van Leiden2022, staat vandaag (15 december) in het teken van "International". Manager Corine van der Ceelen was vanochtend te gast tijdens de uitzending. Ze sprak over de internationale gemeenschap van de  Leidse regio, het ECL, en de diensten die wij aanbieden. Luister de uitzending hier terug. 

Leiden City pass
©John Brussel               

Human Capital Agenda LBSP 

De groei van het LBSP zet onverminderd door; er wordt een stijging van 20.000 arbeidsplaatsen naar 27.000-30.000 in 2027 verwacht. Dit staat in de Human Capital Agenda ‘Leiden Bio Science Park 2023-2028, ‘Zonder Talent Geen Groei’. Ondernemers, het onderwijs en de overheid gaan hier de komende jaren gezamenlijk mee aan de slag om de vraag naar talent te vervullen. Lees het hier.

Leiden City pass
©Simone Both               


Leiden City pass

Groei in aantal inschrijvingen bij het ECL

Het ECL heeft, ondanks de lockdown aan het begin van het jaar, meer internationals mogen verwelkomen dan ooit tevoren. Tot en met november hebben we 629 BSN-registraties mogen verrichten, en het ziet ernaar uit dat we recordjaar 2019 (640 inschrijvingen) voorbij gaan. Deze cijfers bevestigen dat de Leidse regio nog steeds aantrekkelijk is voor internationaal talent. 
Leiden City pass

Spanningsveld rondom talent

Momenteel is er een spanningsveld rondom internationaal talent. Door de krapte op de arbeidsmarkt moedigt de nationale overheid het aannemen van internationals aan. De gemeentes hebben echter niet altijd de juiste voorzieningen hiervoor door onder andere het woningtekort, en wachtlijsten op scholen. Lees meer over dit spanningsveld, en de situatie in de Leidse regio.  
        ©Dirk van Egmond
click hereto forwardthis newsletter
click hereto subscribe
click hereto unsubscribe

You have received this newsletter at:{e-mail}