LCB Update December 2022
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Indien deze e-mail van Leiden Convention Bureau niet goed zichtbaar is, klik hier voor de online versie.
December 2022
Beste ,
Het einde van 2022, waarin Leiden European City of Science was, is in zicht en 2023 staat alweer voor de deur!  
    
In deze LCB Update delen we met u de nieuwste updates over het Leiden Convention Bureau en onze partners. We zullen terugblikken op het gehele jaar 2022, met extra aandacht voor Leiden on Tour en IBTM World. Verder vindt u een aankondiging van het Finale Festival van Leiden European City of Science. Als laatste zullen wij in deze LCB Update vooruit kijken naar het jaar 2023, waarin een aantal bijzondere congressen op de planning staan. 
    
Het Leiden Convention Bureau is uw neutrale partner en zet zich kosteloos in voor uw congres of zakelijke evenementen. We adviseren u graag om samen met ons een onvergetelijk succes van uw bijeenkomst te maken.   
    
Met vriendelijke groet,   
Team Leiden Convention Bureau    
Terugblik 2022
Leiden Convention Bureau kijkt samen met u graag terug naar een succesvol 2022. Dit jaar was Leiden, European City of Science 2022 en hebben we veel verschillende congressen mogen huisvesten in Leiden. 
 
Dit jaar hebben er meer dan 85 congressen & symposia plaatsgevonden in Leiden. We hebben ook vele belangrijke congressen mogen verwelkomen, zoals EuroScience Open Forum, EU Contest for Young Scientists, EU TalentOn, League of European Research Universities en FAIR Digital Objects.  
 
In totaal hebben we in Leiden meer dan 13.000 congresbezoekers ontvangen: een absoluut record! Deze getallen laten dan ook zien dat 2022 een succesvol jaar was in Leiden. We willen graag alle partners die dit hebben mogelijk gemaakt ontzettend bedanken voor dit resultaat.  
Vooruitblik 2023
Het is inmiddels de hoogste tijd om vooruit te kijken naar 2023 en de jaren erna, voortbouwend op al het moois wat er uit Leiden European City of Science 2022 is gekomen. Leiden mag dan misschien geen European City of Science zijn, de stad is echter wel altijd een City of Science. Deze nalatenschap willen wij als Leiden Convention Bureau blijven uitdragen en versterken. Ook in 2023 kijken we vooruit naar een aantal mooie congressen dat onze kant op komt. Denk hierbij aan de International Congress of Egyptologists, Rencontre Assyriologique Internationale en de European Council on Eating Disorders Conference.  
 
Wilt u meer weten over congressen die voor het jaar 2023 op de planning staan? Neem gerust een kijkje in onze online congresagenda. 
Bekijk de congresagenda
Terugblik Leiden on Tour
Op dinsdag 11 oktober heeft Leiden on Tour plaats gevonden in Naturalis! Leiden on Tour is hét jaarlijkse inspiratie-evenement voor managementondersteuners in de Leidse regio die graag kennis willen maken met alle mogelijkheden die Leiden te bieden heeft. Onder het genot van een heerlijke lunch verzorgd door Vermaat zijn vele contacten gelegd tussen partners en managementondersteuners uit de regio Leiden. Deze editie van Leiden on Tour was wederom een groot succes! 
Lees meer
Finale Festival: Leiden European City of Science Stadsgehoorzaal
Op 22 december 2022, van 16:00 tot 22:22, vind het Finale Festival van Leiden European City of Science plaat. Het Finale Festival zal plaats vinden bij een van onze partners, namelijk in de Stadsgehoorzaal. Deze avond zal in het teken staan van wetenschap, kennis, kunst en kunde. Highlights uit het afgelopen jaar, waarin Leiden European City of Science was, worden uitgelicht tijdens deze bijzondere avond. 

Lees meer

LCB Nieuws
Leiden vertegenwoordigd op IBTM World 2022
In de week van 28 november is Leiden Convention Bureau afgereisd naar Barcelona om Leiden te vertegenwoordigen op IBTM World. Corine en Daniël waren als standhouder aanwezig op deze beurs om Leiden als congresstad op de kaart te zetten.  
 
IBTM World is één van 's werelds belangrijkste beurzen in de MICE-branche en daarmee de perfecte gelegenheid om Leiden als congresbestemming te promoten en het netwerk uit te breiden.  
Lees meer
Partner worden van Leiden&Partners in 2023
Het nieuwe jaar brengt naast nieuwe congressen, ook nieuwe kansen met zich mee. Zo is het voor uw organisatie ook in het jaar 2023 mogelijk om partner te worden van Leiden&Partners! Als partner van Leiden&Partners krijgt u onder andere de mogelijkheid om gebruik te maken van onze communicatiekanalen, beeldbank en diverse promotiemogelijkheden. In gesprek met u kunnen we bepalen welke doelgroepen u wilt bereiken via onze kanalen.  Door middel van een sterk partnerschap lukt het Leiden Convention Bureau om samen met u Leiden om de kaart te zetten. 
   
Wilt u een partner worden van Leiden&Partners? Voor meer informatie, neem gerust contact op met Daniël op den Buijsch via daniel@leidenconventionbureau.nl. 
Fijne Feestdagen!
Leiden Convention Bureau wenst u prettige kerstdagen en een voorspoedig 2023!  
 
Ook in het nieuwe jaar staat Leiden Convention Bureau weer klaar om Leiden als congresbestemming op de kaart te zetten. We kijken vooruit naar een jaar vol samenwerkingen en mooie events die samen bijdragen aan Leiden als congresbestemming! 
  
Team LCB 
  ©Simone Both
Partner Nieuws

  © Nieuwe Energie Leiden 
Vergaderen Hartje Centrum op een Unieke Locatie?
NIEUWE ENERGIE is een vergaderaccommodatie in industriële stijl in de binnenstad van Leiden, met een eigen, sfeervol bedrijfsrestaurant, op slechts 10 minuten lopen vanaf station Leiden CS. 
Voor zakelijke bijeenkomsten bieden zij drie volledig ingerichte zalen aan, die onderling kunnen worden samengevoegd, geschikt tot 150 personen.  

www.nieuweenergieleiden.nl info@nieuweenergieleiden.nl     
Tel. +316-30879203 
Meer informatie
  ©Golden Green Hotels 
Nieuwe Website Golden Green Hotels
Golden Green Hotels heeft een nieuwe website! Duidelijker, sneller en in een nieuw jasje. Alle hotels vindt u nu overzichtelijk onder één dak. U kunt gemakkelijker boekingen maken en sneller contact op nemen met hun verschillende afdelingen die uw businesstrip in goede banen leiden.  

Neem snel een kijkje!  
Bekijk de nieuwe website
  ©PLNT Leiden
Maak Kennis met PLNT Leiden
Vlakbij Leiden Centraal vind je PLNT: het centrum voor innovatie en ondernemerschap. Dé plek waar startups, innovators, en bedrijven elkaar ontmoeten. Bij PLNT bieden ze inspirerende ruimtes voor brainstormsessies, symposia, hackathons en workshops, met mogelijkheid voor een afsluitende (netwerk)borrel. De zalen zijn geschikt voor 8-170 personen en voorzien van alle moderne gemakken. 
Meer informatie
  ©Daniel Verkijk fotografie 
Vier uw kerst- of nieuwjaarsborrel bij The Field
Maak kennis met The Field! Een unieke duurzame broedplaats waar gewerkt wordt aan de transitie naar een circulaire economie. Dé perfecte plek voor ontmoetingen, brainstorms, workshops en vergaderingen op een verfrissende manier. Op deze bijzondere plek kun je gebruik maken van het Circulaire Paviljoen, drie tiny offices en bovenal het exclusieve park. 
 
Kerst- en nieuwjaarsborrel 
Je kerst- of nieuwjaarsborrel vier je samen met collega’s bij The Field! Van 5 december tot 10 januari bevind je je bij The Field in een waar Winterwonderland. Het Circulair Paviljoen heeft nog een aantal data beschikbaar, neem daarom snel contact op. 
Meer informatie
Zonnepanelen bij Van der Linde Catering
In tijden van energietransitie is het mooi om te zien dat onze branche ook volop in beweging is. Sinds kort heeft Van der Linde catering + evenementen haar pand voorzien van zonnepanelen en is daarmee in één stap vrijwel energie neutraal in de productiekeuken. 
Lees meer
Hello Two Brothers Noordwijk Beach hotel 
Het Golden Tulip Noordwijk Beach hotel aan de Koningin Wilhelmina Boulevard in Noordwijk aan Zee, stapt af van de Golden Tulip franchiseformule en gaat zelfstandig verder onder een nieuwe naam: ‘Two Brothers Noordwijk Beach’ hotel. Deze re-branding is voor gasten en belanghebbende partijen al even te merken. Met een nieuwe naam op het dak en veranderingen in de on- en offline communicatie, kunt u niet meer om Two Brothers Noordwijk Beach heen. 
 
Lees meer
Congresagenda
Echocursus voor gevorderden 12 – 13 januari
12th International Conference Series on Evolutionary Multi- Criterion Optimization (EMO) 20 – 24 maart
11th Conference of the International Society for Industrial Ecology 3 – 6 juli
13th International Congress of Egyptologists 6 – 11 augustus

 

Bekijk de volledige Congresagenda

-
Leiden in de media
  • Andrea Evers in Museum de Lakenhal over intuitie in kunst en wetenschap
  • Mirck, Jeroen. "Global Uncertainty Affects the Risers and Fallers in the Convention Rankings". "Conference Matters" Volume 32, Issue 139, Autumn/Winter 2022
  • Baks, Evelien. "A bid, a Site Inspection and then Fingers Crossed". "Conference Matters" Volume 32, Issue 139, Autumn/Winter 2022
Twitter Facebook LinkedIn
www.leidenconventionbureau.nl +31 (0)71 516 09 90 info@leidenconventionbureau.nl

Wilt u deze nieuwsbrief doorsturen
klik hier
Wilt u zich aanmelden voor de volgende nieuwsbrief klik hier
Wilt u zich afmelden klik hier
U heeft deze email ontvangen op het volgende adres: