‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Indien deze e-mail van Leiden Convention Bureau niet goed zichtbaar is, klik hier voor de online versie.
September 2022
ESOF 2022
         © ESOF 2022
Beste ,
De nieuwste editie van de LCB Update is er! 
 
Na het grote succes van ESOF2022, staat Leiden als European City of Science 2022 in het najaar een nieuwe periode vol congressen en zakelijke evenementen te wachten. De kalender van de maand september staat bomvol met interessante, wetenschappelijke evenementen zoals EUCYS en Seeing Stars Leiden. Daarnaast delen we in deze nieuwsbrief onze nieuwe projecten, prestaties en de laatste updates van onze partners.  
  
Het Leiden Convention Bureau is uw neutrale partner en zet zich – kosteloos – in voor uw congres of zakelijke evenement. We voorzien u van advies om zo samen een onvergetelijk succes van uw bijeenkomst in Leiden te maken.  
  
Met vriendelijke groet,  
Team Leiden Convention Bureau  

         © ESOF 2022
ESOF Terugblik
'The fact that we have been awarded this conference re-emphasises our scientific position as a city of knowledge once again.' - Ferry Breedveld en Corinne Hofman (Champions of  ESOF2022).

Van 13 t/m 16 juli vond het grootste multidisciplinaire wetenschapscongres van Europa in Leiden plaats. De 10e editie van het EuroScience Open Forum 2022 (ESOF2022) was een groot succes, met name vanwege de honderden bezoekers van over de hele wereld die in Leiden samen kwamen. Er waren diverse bekende sprekers zoals Henri Lenferik, Mark van Ranst, en nog veel meer. Dit bijzondere congres van Europese schaal heeft Leiden in 2022 op internationaal gebied in de schijnwerpers gezet als een stad waar wetenschap hoogtij viert, en ook als congresbestemming van formaat.

ESOF is het platform waar de belangrijkste figuren uit de wetenschappelijke gemeenschap ervaringen, kansen en kennis kunnen uitwisselen. Bovendien leidt het congres tot interdisciplinaire gesprekken en dialogen over wetenschappelijke cultuur, onderzoek, en nog veel meer. Voor een impressie van ESOF2022 kunt u verderop in de nieuwsbrief een short-movie bekijken. 
lees meer 

         © Leiden2022
EU Contest for Young Scientists
Leiden is gastheer van de 33e editie van de EU Contest for Young Scientists (EUCYS). Vanaf 13 september is de stad overspoeld door jong internationaal talent. Deze 'Contest’ is een van de meest invloedrijke platforms geworden voor jonge wetenschappers om kennis en ideeën te delen en uit te wisselen, met het doel om de afstand tussen wetenschap en samenleving verkleinen. 
 
Naast het bijdragen aan de verspreiding van internationale kennis zet dit evenement Leiden, European City of Science 2022, ook op de kaart als een plek waar jong internationaal talent zich kan ontwikkelen.  
lees meer 


        © Leiden2022
EU TalentOn
Sinds 14 september vindt ook EU TalentOn plaats in Leiden. Dit evenement - een initiatief van de Europese Commissie en Leiden2022 – heeft als belangrijkste doel de deelnemers uit te dagen met oplossingen te komen voor grote maatschappelijke problemen. 
  
Leiden is trots de eerste editie van EU TalentOn te mogen hosten. EU TalentOn zal de deuren openen voor jong wetenschappelijk talent om samen te komen en verschillende maatschappelijke debatten en discussies zal voeren. Niet alleen de lokale, maar met name de internationale samenleving zal hier de vruchten van plukken.  
lees meer 
LCB Nieuws

        © ESOF 2022
Nieuwe Congresbrochure
Leiden Convention Bureau werkt aan een nieuwe editie van de Congresbrochure! De brochure bevat alle informatie die nodig is om het perfecte congres in Leiden te organiseren. Om de twee jaar wordt er een nieuwe editie van de brochure uitgebracht, zodat de nieuwste ontwikkelingen in Leiden er in zijn opgenomen. De congresbrochure wordt gedeeld met congresorganisatoren, meetingplanners, leden van het Ambassadeursnetwerk en andere geïnteresseerden. Klik hier om de huidige congresbrochure in te zien.  
 
Wilt u met uw organisatie in de congresbrochure verschijnen? Voor meer informatie, neem gerust contact op met Daniël op den Buijsch via daniel@leidenconventionbureau.nl.
lees meer 
ESOF short
Leiden Convention Bureau heeft de short movie over ESOF2022 gelanceerd! 

Deze short laat de bruisende sfeer in Leiden zien tijdens een van de meest belangrijkste congressen van Leiden European City of Science 2022. Het geeft een mooie indruk van de mogelijkheden tot het organiseren van een congres in Leiden!  
 
Zelf zijn we erg trots op het resultaat. 
bekijk de video
Leiden on tour
11 oktober organiseert Leiden Convention Bureau wederom Leiden on Tour, het inspiratie-evenement voor managementondersteuners. In dit event brengen we managementondersteuners samen met de partners in de stad, zodat zij een goed beeld krijgen van de mogelijkheden in Leiden. Ditmaal zal Leiden on Tour plaatsvinden in Naturalis Biodiversity Centre.

 
lees meer 
© ESOF 2022
Nieuwe Stagiairs 
Leiden Convention Bureau verwelkomt twee nieuwe stagiairs! Tarnish, student European Studies aan De Haagse Hogeschool, is sinds juli onderdeel van het team. Daarnaast versterkt Mirthe, student Tourism Management aan de Breda University of Applied Sciences, ook sinds kort team LCB als stagiair. Zij ondersteunen ons tot en met januari met diverse werkzaamheden zoals evenementen, online- en offline communicatie, de website en de social media. We wensen hen veel plezier en succes de komende maanden!


lees meer 

         © Studio Roosegaarde
Seeing Stars Leiden
Seeing Stars Leiden - een moment van sterrenkijken, vragen stellen en samen zijn. Op zondagavond 25 september 2022 gaat in een groot deel van de stad een uur lang de verlichting uit. Een van de belangrijkste redenen om Seeing Stars Leiden te organiseren, is om bewustzijn te creëren rond licht en lichtvervuiling. Daarnaast is het doel van Seeing Stars Leiden om mensen ook dichter bij de lokale wetenschap betrekken en Leiden op de kaart zetten als de stad waar wetenschap en cultuur elkaar ontmoeten 
lees meer 
Partner nieuws
Grand Opening Hotel VIC
Hotel VIC is geopend en is hiermee het nieuwste hotel in Leiden! Hotel VIC is goed bereikbaar en op 2 minuten loopafstand van het Centraal Station. Het hotel is een ideale optie voor een zakelijk bezoek aan Leiden. U kunt snel zelf inchecken met de self check-in zuil. De 54 comfortabele designkamers zijn precies ingericht om uw unieke ervaring aan niks te doen ontbreken.
lees meer 
© Hotel VIC

        
BrAInpower
Van deepfakes, streamingdiensten en dating apps tot gezichtsherkenning, zelfrijdende auto’s en medische toepassingen: we kunnen niet meer om kunstmatige intelligentie heen. Het verandert onze levens, zoals ooit stoommachines ten tijde van de industriële revolutie dit deden. De tentoonstelling BrAInpower laat zien waar AI met succes kan worden ingezet, hoe we er de vruchten van plukken, maar belicht ook de schaduwkanten. Ook de minder alledaagse toepassingen van AI komen aan bod, zoals het gebruik van AI in de geneeskunde, bij creatieve processen en bij de ontwikkeling van ‘slimme’ robots. Gastconservator Bas Haring is je gids in deze tentoonstelling. De nieuwe tentoonstelling BrAInpower is van 9 september 2022 t/m 5 maart 2023 te zien bij Rijksmuseum Boerhaave.
lees meer 

          © Gaia 2019 - Belfast
Gaia
Deze maand staat Gaia in Leiden European City of Science 2022! Gaia is een rondreizend kunstwerk van de Britse kunstenaar Luke Jerram en kan momenteel bezichtigd worden in de Pieterskerk, Leiden. Het is speciaal op schaal gemaakt aan de hand van de meest realistische NASA-afbeeldingen om te laten zien hoe de aarde eruit ziet vanuit de ruimte. 
lees meer 
Leiden in de media
Congresagenda
EU Contest for Young Scientists 12 - 18 September
EU TalentOn 14 - 18 September
LIBC Publieksdag 'Brein & Recht' 16 September
SANO Wetenschapsdag 22 September
bekijk de volledige Congresagenda 
Twitter Facebook LinkedIn
www.leidenconventionbureau.nl +31 (0)71 516 09 90 info@leidenconventionbureau.nl

Wilt u deze nieuwsbrief doorsturen
klik hier
Wilt u zich aanmelden voor de volgende nieuwsbrief klik hier
Wilt u zich afmelden klik hier
U heeft deze email ontvangen op het volgende adres: