If you cannot read this message from Expat Center Leiden,  please click here for the online version.
 
Expat Center header

ECL
Update
september 2022

Expat Center header

September is traditioneel gezien een maand waarin veel internationals naar de Leidse regio komen omdat ze dan beginnen met een nieuwe baan. Tijdens de zomer hebben we dan ook hard gewerkt om ervoor te zorgen dat zij een warm welkom krijgen, en zo een goede start maken met hun verblijf hier. Daarnaast zijn we bezig om internationaal talent van de toekomst te laten zien welke mogelijkheden de Leidse regio allemaal te bieden heeft als ze hun studie hebben afgerond.
 
In deze nieuwsbrief leest u daarom alles over onze nieuwe flyer voor internationale studenten, hoe wij nieuw personeel van de universiteit ontvangen, en een interview met een international over hoe zij het wonen en werken in de Leidse regio ervaart.

Met vriendelijke groet,

Team Expat Centre Leiden

Flyer voor internationale studenten

Het ECL heeft een flyer ontwikkeld voor internationale studenten. De flyer geeft informatie over wonen en studeren in de regio, maar ook over carrièremogelijkheden na de studie. Deze wordt uitgedeeld aan studenten als ze zich inschrijven bij de gemeente. Zo zorgen we ervoor dat internationaal talent ook in de regio blijft. 

Leiden City pass

Inschrijvingen personeel Leiden Universiteit

Op 3 en 10 september wordt nieuw, internationaal personeel van de universiteit ingeschreven bij de gemeente. Het ECL is hierbij aanwezig om ze te verwelkomen, en hun vragen te beantwoorden. Net zoals iedere international die zich inschrijft via het ECL krijgen zij een gesprek, en een welkomsttasje mee waarin alle benodigde informatie zit voor een succesvolle tijd in de regio. 

Leiden City pass

Jong talent!

Begin september zijn Jing-Yi en Arianna begonnen aan hun stage bij het ECL. Als internationale student zijn ze beiden ervaringsdeskundige in het wonen in het buitenland. Ze ondersteunen ons met het schrijven van nieuwsbrieven, de social mediakanalen, evenementen en de website. Beiden kijken ernaar uit om bij te dragen aan de werkzaamheden en nieuwe vaardigheden op te doen. Welkom!

Leiden City pass


Leiden City pass

Advies voor bedrijven

Vanaf 1 augustus kunnen bedrijven geheel vrijblijvend een afspraak inplannen met onze coördinator, Jenny Willcock. Zij geeft antwoord op alle vragen die komen kijken bij het aannemen van een international; hoe trek ik internationaal talent aan, hoe zit het met de 30% regeling, en nog veel meer.  
Leiden City pass

Weekend van Voorschoten    

Op 10 en 11 september vindt het Weekend van Voorschoten plaats. Verschillende organisaties presenteren zich op de verenigingsmarkt, zo ook het ECL. Wij zijn hier aanwezig om de internationale bevolking van Voorschoten voorlichting te geven over onze services, en wat de regio allemaal te bieden heeft. Vinden er in uw gemeente soortgelijke evenementen plaats? Laat het ons weten!
Leiden City pass

Inschrijvingen van internationals    

Het aantal internationals in de Leidse regio blijft toenemen; in augustus heeft het ECL meer internationals mogen verwelkomen dan ooit tevoren. Het aantal aanmeldingen ligt nu dus boven het niveau voor COVID-19. Dit laat zien dat de Leidse regio aantrekkelijk blijft voor internationaal talent! 


Into Business Artikel 

Afgelopen juli verscheen er een artikel van het ECL in Into Business Leiden. Hierin werd uiteengezet hoe het ECL, samen met alle partners, een warm welkom biedt aan internationals en hun familie, maar ook hoe we ons steeds meer richten op het bedrijfsleven. Lees het artikel hier! 

Leiden City pass

Interview met een international 

De regio Leiden telt ongeveer 20.000 internationals, en de internationale bevolking blijft maar groeien. Hoe ervaren internationals het wonen en werken in de Leidse regio, en wat heeft het Expat Centre bijgedragen aan hun verblijf? Deze vragen en meer stellen we aan een international. Deze keer: Aizhan uit Kazachstan 

Leiden City pass


Leiden City pass

Geen wachttijden bij het ECL

Vanwege de toestroom van internationals en het personeelstekort ontstaan er lange wachttijden bij de gemeentes voor het verkrijgen van een Burgerservicenummer. Dit is een landelijke trend. Bij het ECL kennen we geen wachttijden (dank aan Gemeente Leiden voor extra beschikbaarheid op ECL!). Kenniswerkers kunnen dan sneller een zorgverzekering en bankrekening afsluiten en beginnen met hun nieuwe baan.

 



Uitschrijven voor deze nieuwsbrief?  Klik dan hier
click hereto forwardthis newsletter
click hereto subscribe
click hereto unsubscribe

You have received this newsletter at:{e-mail}