If you cannot read this message from Expat Center Leiden,  please click here for the online version.
 
Expat Center header

ECL
Update
juni 2022

Expat Center header

Dit is de eerste editie van de ECL update, een vierjaarlijkse nieuwsbrief over de activiteiten van Expat Centre Leiden. Deze nieuwsbrieven zullen informatie bevatten over de projecten waar we aan werken, nieuwe ontwikkelingen binnen ons team en informatie over onze impact in de groeiende internationale gemeenschap van Leiden.  
 
De afgelopen tijd hebben we hard gewerkt om Leiden zo aantrekkelijk mogelijk te maken voor internationaal talent. Bij het uitvoeren van deze doelstelling, houdt Expat Centre Leiden altijd de behoeften van de werkgevers van Leiden en hun streven naar het aantrekken van het allerbeste talent van over de hele wereld in gedachten.   
  
Met vriendelijke groet,

Expat Centre Leiden Team

Uitschrijven voor deze nieuwsbrief? Klik hier. 

Talent evenementen

ECL is voortdurend betrokken bij Leidse carrièrebeurzen en evenementen. Onlangs waren we aanwezig op de Life Science & Health Career Fair van de Dutch Medicine Days, waar we met geïnteresseerden en werkzoekenden hebben gesproken over de voordelen van werken en wonen in de Leidse regio en welke diensten ECL kan bieden.

Leiden City pass

Leiden webpagina op Welcome to NL

Dankzij de samenwerking van Expat Centre Leiden met Innovation Quarter heeft Leiden nu een gloednieuwe pagina op welcome-to-nl.nl, de nieuwe website van het ministerie van Economische Zaken. Welcome-to-nl biedt informatie over werken, studeren en leven in Nederland. De Leidse regio wordt uitgelicht als Stad van Ontdekkingen, City of Science en het internationale karakter van deze regio. 

Leiden City pass

Samenwerking aantrekken internationaal talent 

Het ECL is betrokken bij uiteenlopende initiatieven om de Leidse regio tot een van de aantrekkelijkste plekken van Nederland te maken voor internationaal talent. Dit artikel beschrijft het werk dat we doen met bedrijven als Innovation Quarter en Gemeente Leiden om ervoor te zorgen dat kansen in de regio voor internationals zichtbaar en toegankelijk zijn.   

Leiden City pass


Leiden City pass

ECL Team

Het ECL team is gegroeid! Momenteel bestaat het team uit Corine, Jenny, Claire, en 2 stagiaires. Lees hier meer over hun achtergrond en rol bij Expat Centre Leiden!  
Leiden City pass

Onze diensten voor werkgevers    

ECL biedt diverse diensten aan voor werkgevers. Onze helpdesk helpt hoogopgeleide internationale werknemers van bedrijven in de regio. Daarnaast hebben we de afgelopen twee maanden elke donderdag inloopochtenden gehouden op het Leiden Bio-Science Park voor werkgevers in de Leidse regio die informatie zoeken over het in dienst nemen van internationale werknemers en hoe wij hen helpen zich in de regio te vestigen. 
Leiden City pass

Nieuwe ECL website 

De nieuwe website van Expat Centre Leiden is live! Bekijk hem hier en vind essentiële informatie voor expats en werkgevers in de regio Leiden, inclusief informatie over hoe wij kunnen helpen bij het aannemen van internationale werknemers, het starten van een bedrijf in Nederland, onze sociale evenementen en workshops.  


Afspraken weer op pre-COVID niveau  

De BSN-registraties zijn terug op pre – COVID niveau en blijven toenemen! In 2021 hadden we 636 "contactmomenten" - het aantal keer dat internationals ECL benaderden voor hulp. Het aantal afspraken dat dit jaar in mei zijn gemaakt is hoger dan in alle voorgaande jaren. De vrijwilligers van de ACCESS helpdesk werken hard om de internationals in de Leidse regio van dienst te zijn! 

Leiden City pass

Decisio Kennismigrant Rapport  

Een recent rapport van Decisio belicht de nieuwe trends onder internationals in de Leidse regio, waar nu bijna twintigduizend internationals wonen. Gemiddeld groeit de Leidse internationale bevolking elk jaar met een kleine 3%. Ruim vijfduizend van hen zijn hoogopgeleide kennismigranten. Na 5 jaar is nog 46% werkzaam in de regio. Lees hier meer over de internationals in de regio! 

Leiden City pass


Leiden City pass

Innovation Quarter's New Job Portal

ECL heeft bijgedragen aan een nieuw initatief in samenwerking met Innovation Quarter, een Engelstalige vacaturesite. Het Job Board is een verzamelplaats voor alle vacatures bij bedrijven en organisaties in de Leidse regio en Zuid-Holland voor internationaal talent in binnen- en buitenland. Dit zorgt ervoor dat de Leidse regio nog beter bekend staat bij internationaal talent! Bekijk het job portal hier!
Leiden City pass

Oekraïne 

Wij staan in contact met de gemeente Leiden over inspanningen om Oekraïense vluchtelingen te ondersteunen en werken onze website regelmatig bij met informatie voor Oekraïners die in Nederland arriveren. Wij adverteren ook lokale vrijwilligerswerk initiativen en liefdadigheid voor diegenen die een helpende hand willen bieden. Bekijk onze Oekraïne pagina hier.  
click hereto forwardthis newsletter
click hereto subscribe
click hereto unsubscribe

You have received this newsletter at:{e-mail}