Leiden&Partners Update juni 2022
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
 
Indien deze e-mail van LEIDEN&PARTNERS niet goed zichtbaar is, klik dan hier voor de online versie.

update juni 2022

 

Niet te missen: Leidsche Plein!

Volgende week donderdag 16 juni zien wij jullie graag bij ons netwerkevenement het 'Leidsche Plein' van 9.00 tot 12.00u in het Pesthuis. Het belooft een boeiende bijeenkomst te worden met o.a. Daan Roosegaarde over Seeing Stars Leiden en een kennismaking met nieuwe gezichten in de stad. Aanmelden kan hier. Tot volgende week!
 

Baas van Morgen

Vorige week stonden er voor één dag twee nieuwe directeuren aan het roer van Leiden&Partners. De bazen van morgen Ouiame en Wadea van Basisschool de Singel. Als trots partner van JINC investeren we graag in de toekomst.
 

Team van city hosts

Leiden bouwt aan een team van flexibele city hosts dat klaar staat om bezoekers te inspireren en te voorzien van meer informatie over de stad. Of het nu gaat om congresdelegates of toeristische bezoekers: zij zorgen voor een warm welkom in onze City of Science.
 

Volkskrantbijlage alert!

Vrijdag 9 september verschijnt de derde kennisbijlage bij de Volkskrant om Leiden als European City of Science onder de aandacht te brengen. Dit keer in het teken van Arts & Science met aandacht voor Seeing Stars Leiden, Nacht van Ontdekkingen en de ArtScience Week. Stay tuned! De vorige bijlage lees je hier

Nacht van Ontdekkingen

Zaterdag 17 september vindt na lange tijd de Nacht van Ontdekkingen weer plaats in dit European City of Science jaar. Het festivalterrein bevindt zich rondom het Academiegebouw, Hortus botanicus en Oude Sterrewacht. De focus ligt deze editie op jong talent! Vroegboekkaarten zijn verkrijgbaar via de website

Winnaars Leids Cabaret Festival

Wat was het weer goed afgelopen weekend. Sinds lange tijd vond het Leids Cabaret Festival weer plaats in Leiden en wat zijn wij trots! Een uitverkochte Leidse Schouwburg, spektakel op de gracht en mooie prijzen voor de winnaars: Stefan Hendrikx, Céline Schrama en Piet van Eeghen.
Foto: Simone Both
 ghh

Welkom congresgangers!

Alle delegates die dit jaar één van de circa 80 (!) congressen bezoeken, krijgen een brief van onze burgemeester, waarin hij allen welkom heet en de gratis Science Route aanbiedt. In het pamflet is via een QR code informatie opgenomen waarmee delegates hun verblijf kunnen vervroegen of verlengen, zodat ze nog meer kunnen genieten van Leiden.
 

Hospitality Desk

In dit European City of Science jaar is bij een groot aantal congressen een hospitality desk te vinden. Hier ontvangen delegates informatie over de stad, bezienswaardigheden, tips en meer. Een mooi visitekaartje voor de stad. 
 

Leiden bezoekt IMEX2022

Het Leiden Convention Bureau bezocht van 31 mei tot 1 juni aanwezig op de IMEX2022 in Frankfurt. IMEX is een internationale beurs voor de evenementenbranche met wereldwijd meer dan 2500 exposanten en nog veel meer bezoekers. Het is dé plek om kennis uit te wisselen en netwerken te verbreden. Er zijn veel nieuwe relaties gesmeed. 
 

Leiden welcomes LERU

Onlangs verwelkomde Leiden, European City of Science, het congres LERU (League of European Research Universities) voor het 20e jubileumjaar. Onze citydressing is niet onopgemerkt gebleven! Meer dan 35 baniervlaggen en posters door de stad verwelkomden alle congresdelegates. De toon is gezet!
 

Nieuwe website

De nieuwe website van Expat Centre Leiden is live! Vind essentiële informatie voor expats en werkgevers in de regio Leiden, inclusief informatie over hoe het Expat Centre Leiden kan helpen bij het aannemen van internationale werknemers, het starten van een bedrijf in Nederland en registratie van buitenlandse werknemers. Bekijk de website hier!
 

Vacatures via Job Board

In samenwerking met Innovation Quarter, een Engelstalige vacaturesite heeft het Expact Centre Leiden bijgedragen aan een Engelstalige vacaturesite. Het Job Board is een verzamelplaats voor alle vacatures bij organisaties in de Leidse regio en Zuid-Holland voor internationaal talent in binnen- en buitenland. Zo is de Leidse regio beter vindbaar voor internationaal talent! Bekijk het job portal hier.
 

Living and working in Leiden and region

Het Expat Centre bezocht onlangs de Life Science & Health Career Fair van de Dutch Medicine Days. Hier is gesproken met geïnteresseerden en werkzoekenden over de voordelen van werken en wonen in de Leidse regio en hoe het Expat Centre daarin kan ondersteunen.
 

Jong talent!

Louisa Uthmeier en Kristina Krasovitskaja zijn deze week begonnen als stagiaires bij het Expat Centre Leiden. Beiden studeren European studies in Den Haag. Kristina blijft tot september en Louisa tot oktober. Beiden kijken ernaar uit om bij te dragen, nieuwe vaardigheden op te doen en de Leidse regio te verkennen. Welkom!
 

Nieuwe informatiegids Katwijk

De nieuwe Informatiegids Katwijk is verkrijgbaar, een samenwerking tussen VVV Katwijk en Leiden&Partners. Deze vernieuwde gids biedt algemene informatie, in drie talen, voor een recreatief bezoek aan Katwijk, maar ook inspiratie over evenementen, winkelen, eten & drinken en overnachten. Haal de gids op bij VVV Katwijk of VVV Leiden, of download de gids hier.


Leiden in de media

LEIDEN&PARTNERS 071 516 09 90 info@leidenenpartners.nl
aanmelden  |  afmelden

U ontvangt deze nieuwsbrief op het volgende e-mailadres: