‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Indien deze e-mail van Leiden Convention Bureau niet goed zichtbaar is, klik hier voor de online versie.
juni 2022

Beste ,

De piek van het congresseizoen 2022 komt eraan! 
 
De afgelopen weken heeft Leiden veel congressen en evenementen voorbij zien komen. Maar het eindpunt is nog niet in zicht: ISOO, ESCJ, ESOF, en meer zullen de komende weken allemaal plaatsvinden in Leiden! De aandacht voor Leiden, European City of Science is dus groter dan ooit, en daar zijn we erg blij mee.
 
In de LCB Update bespreken we de nieuwste projecten van het Leiden Convention Bureau en onze partners. Zo presenteren we met trots onze nieuwe website, Team LCB op IMEX 2022, ons werk aan een nieuwe congresfilm, en geven we u een update over onze partners. U leest het allemaal in deze nieuwsbrief. 
 
Het Leiden Convention Bureau is uw neutrale partner en zet zich kosteloos in voor uw congres of zakelijke evenementen. We adviseren u graag om samen met ons een onvergetelijk succes van uw bijeenkomst te maken. 
 
Met vriendelijke groet, 

Team Leiden Convention Bureau 
Nieuws van Leiden Convention Bureau
De nieuwe website van het Leiden Convention Bureau
Het Leiden Convention Bureau presenteert met trots haar nieuwe website! De website is makkelijk te navigeren en heeft een nieuwe, moderne uitstraling. Daarnaast is de website gevuld met handige informatie en tools voor congresorganisatoren, deelnemers, en iedereen die geïnteresseerd is in de congresmogelijkheden in Leiden. Bezoek de nieuwe website van het LCB hieronder!
Bezoek de nieuwe website 
Team LCB op IMEX 2022
Team Leiden Convention Bureau stond 31 mei en 1 juni op IMEX 2022 in Frankfurt! IMEX is een internationale exhibitie voor meeting- en evenementexperts. Meer dan 5000 gasten en 2500 exposanten komen hier samen om te netwerken en kennis uit te wisselen. Team LCB heeft hieraan meegedaan als bezoeker, en heeft op deze manier veel waardevolle kennis opgedaan!
Een nieuwe congresfilm
LCB maakt een nieuwe congresfilm! Hierin zullen beelden worden gebruikt van de grootste congressen van dit jaar, waaronder EUFEPS/FIGON, ISOO, en ESOF. Deze beelden zullen samenkomen in een schitterende congresfilm die ingezet zal worden om nóg meer aandacht te wekken voor Leiden als congresstad!
Bekijk hier onze vorige congresfilm
Leiden2022
FIGON Dutch Medicines Days/EUFEPS Annual Meeting
De gecombineerde FIGON Dutch Medicines Days en EUFEPS Annual Meeting vonden van 1 tot 3 juni plaats in de Stadsgehoorzaal. Het thema van dit grote congres was het bevorderen van de duurzame productie van medicijnen, waarvoor 300 deelnemers naar Leiden kwamen om lezingen te volgen en kennis uit te wisselen.
European Conference on Science Journalism
De European Conference on Science Journalism 2022 vindt op 11 en 12 juli plaats in het Kamerlingh-Onnes gebouw van de Universiteit Leiden. Tijdens dit congres komen wetenschapsjournalisten samen om onderwerpen te bespreken zoals diversiteit in de media, COVID-reportages, en nepnieuws. 
Lees meer 
EuroScience Open Forum
Het grootste congres van dit jaar, EuroScience Open Forum, vindt plaats in Leiden van 13 tot 16 juli. Het thema van de tiende editie van ESOF is 'Crossing Borders, Engaged Science, Resilient Societies'. ESOF wordt bezocht door 1500 mensen, en nog eens 3500 online. Met haar lange geschiedenis als universiteitsstad is Leiden, European City of Science 2022 de perfecte locatie voor de nieuwsgierige geesten die ESOF met zich mee brengt!
Lees meer 
Partnernieuws
Leiden2022 interview Stadsgehoorzaal met Greater Venues
Meta Knol van Leiden2022 en Ellen Simons van de Leidse Schouwburg - Stadsgehoorzaal zijn geïnterviewd door Greater Venues met betrekking tot de organisatie van Leiden2022 en het ESOF congres. Ook bespreken zij waarom de organisatie koos voor de Stadsgehoorzaal als locatie voor alle keynote sprekers. 
Lees meer 
Grote Vragen in Rijksmuseum Boerhaave
Met de vernieuwde tentoonstelling Grote Vragen laat Rijksmuseum Boerhaave in drie thema's de belangrijkste ontwikkelingen binnen de hedendaagse wetenschap en bespiegelingen op de toekomst zien. De tentoonstelling is vanaf 24 juni te bezoeken in Rijksmuseum Boerhaave. Ook kan er naar de gelijknamige podcast geluisterd worden, die nog veel meer vragen en thema's zal belichten.
Lees meer 
Nieuwe programmamaker Obsession: Amber Jobse
Het eventlandschap is de afgelopen tijd enorm veranderd. Deze verandering vraagt om andere expertises. Obsession heeft sinds begin 2022 een nieuwe rol toegevoegd aan haar team. Maak kennis met Amber Jobse, de nieuwe programmamaker van Obsession. Met een achtergrond in TV brengt zij essentiële kennis mee naar de constant veranderende wereld van de evenementenindustrie!
Lees meer 
Leiden in de media

Rapper Snelle geeft geheim optreden in Leiden

  • Fans van rapper Snelle werden donderdag 12 mei verrast met een mini-concert op de Lammermarkt, waar hij een geheim optreden gaf als ode aan het reizen in samenwerking met reisapp Glimble. 
Lees meer 

 
Kennisbijlage Life Sciences & Health
  • De Volkskrant van 13 mei had een speciale bijlage: Een Life Sciences & Health bijlage, toegewijd aan kennisstad Leiden, de vele activiteiten van Leiden2022, en meer. 
Lees meer 
Twitter
www.leidenconventionbureau.nl +31 (0)71 516 09 90 info@leidenconventionbureau.nl

Wilt u deze nieuwsbrief doorsturen
klik hier
Wilt u zich aanmelden voor de volgende nieuwsbrief klik hier
Wilt u zich afmelden klik hier
U heeft deze email ontvangen op het volgende adres: