Leiden&Partners Update mei 2022
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
 
Indien deze e-mail van LEIDEN&PARTNERS niet goed zichtbaar is, klik dan hier voor de online versie.

update mei 2022

 

© Dirk van Egmond

Seeing Stars Leiden nieuwsbrief

Op 25 september gaat in Leiden het licht uit, zo kan iedereen de sterren weer zien. Binnenkort wordt de eerste Seeing Stars Leiden nieuwsbrief verstuurd met volop informatie en inspiratie over dit unieke evenement, dat bedacht is door kunstenaar Daan Roosegaarde. Op de hoogte blijven en ontdekken hoe je actief kan deelnemen aan Seeing Stars Leiden? Meld je dan hier aan.

Life Sciences & Health bijlage

Vrijdag 13 mei verschijnt de tweede Leidse kennisbijlage bij De Volkskrant, dit keer in het teken van Life Sciences & Health. Vrijdag 16 september verschijnt de derde kennisbijlage bij de Volkskrant met als thema Art&Science. De kennisbijlage is een initiatief van Leiden&Partners i.s.m. vele kennisinstellingen en draagt bij aan de positionering van Leiden als een ware City of Science.

Young Rembrandt Studio folder

De nieuwe folder van de Young Rembrandt Studio is uit! In de studio ontdekken bezoekers tijdens een spectaculaire 3D videoprojectie meer over de jonge Rembrandt in Leiden. De folder nodigt uit tot een gratis bezoek aan het 17e eeuwse pand waar Rembrandt heeft leren schilderen! Wil je folders ontvangen om bijvoorbeeld bij de receptie neer te leggen? Neem contact op via info@youngrembrandtstudio.nl.
 

Leiden in Libelle en Flair

De samenwerking met de musea en hotels van Leiden met DPG Media loopt op volle toeren. Met meerdere mooie publicaties over de museau van Leiden, natuurlijk in combinatie met een leuk hotelarrangement. Van Flair tot Libelle en Volkskrant tot Donald Duck. De campagne zorgt voor jaarronde zichtbaarheid voor de acht deelnemende musea en het Leids hoteloverleg.
 

Leiden welcomes Leru

Dit European City of Science jaar verwelkomt Leiden meer congressen dan ooit. Zo ook de LERU (League of European Research Universities): een samenwerking tussen 23 toonaangevende onderzoekuniversiteiten in Europa. Op 19 en 20 mei wordt het 20e jubileumjaar met een congres in Leiden gevierd. Leiden verwelkomt i.s.m. Leiden2022 de congresorganisatie en -deelnemers met 35 baniervlaggen en posters door de stad. Later dit jaar worden ook het ESOF en EUCYS congres op deze wijze welkom geheten.
 

Nieuwe website

Het Leiden Convention Bureau presenteert met trots de nieuwe website. Compleet vernieuwd met een moderne en toegankelijke uitstraling. De nieuwe site inspireert en laat vele congresmogelijkheden in Leiden zien, zowel voor organisatoren als deelnemers. Wij zijn benieuwd wat jullie ervan vinden, dus bezoek leidenconventionbureau.nl en laat het ons weten!
 

Blind webpages

De site van het Leiden Convention Bureau heeft een handige nieuwe ‘tool’: Blind webpages! Deze pagina’s geven informatie over een specifiek congres en zijn alleen toegankelijk voor deelnemers van dit congres. Ook vinden zij hier informatie vinden over wat er in Leiden te doen is en waar zij kunnen verblijven. Zo inspireert het Leiden Convention Bureau congresgangers om net iets langer te blijven en meer te ondernemen!
 

Werkgroepvergadering

Afgelopen donderdag vond er een nieuwe Werkgroepvergadering plaats. Het Leiden Convention Bureau komt periodiek samen met de partners uit het Congresconvenant om de ontwikkelingen in Leiden als congresstad te bespreken. De afgelopen keer vond de meeting plaats bij het ECC Leiden. Meer informatie over het Congresconvenant vind je hier.
 

Welcome to NL website

Dankzij de samenwerking van Expat Centre Leiden met Innovation Quarter heeft Leiden nu een gloednieuwe pagina op welcome-to-nl.nl, de nieuwe website van het ministerie van Economische Zaken. Welcome-to-nl biedt informatie over werken, studeren en leven in Nederland. De Leidse regio wordt uitgelicht als Stad van Ontdekkingen, City of Science en het internationale karakter van deze regio.
 

BSN registratie

Het Expat Centre Leiden faciliteert BSN registraties voor de gemeentes Leiden, Leiderdorp, Oegstgeest, Voorschoten en Zoeterwoude en hoewel door de pandemie het aantal inschrijvingen van internationals lager werd, zijn we nu bijna terug op het pre – corona niveau! Deze cijfers bevestigen dat internationaal talent in de Leidse regio blijft groeien.
 

© Simone Both

Media in de Streek

Het pop up streekhuisje is weer op tour door onze eigen Streek van Verrassingen en reist via Voorschoten en Oegstgeest naar Katwijk, Leiden en Wassenaar. Iedere plek biedt inspiratie voor toevallige bezoekers, maar is ook het zomerse onderkomen van tal van journalisten en influencers. Waaronder ‘Barts Boekje’ die leuke regio tips en activiteiten meegaven aan hun meer dan 70.000 lezers. Het huisje is nu te bezoeken op Landgoed Oud-Poelgeest. Volg het via streekvanverrassingen.nl.

VVV drukte

Het is weer ouderwets druk in het VVV kantoor van Leiden en wat staan we iedereen weer graag te woord! In de maand april mochten we weer 55% buitenlandse bezoekers verwelkomen, waarvan het merendeel uit Duitsland (36%), Belgie (17%) en de UK (13%. Maar ook Frankrijk is een mooie vierde markt met 11%. Het bloemenseizoen lijkt weer als vanouds terug te zijn als piekmoment.

Leiden Beste Binnenstad

In 2020 haalde Leiden de finale van de verkiezing Beste Binnenstad. Daarom dragen we dit jaar samen met Centrummanagement Leiden uit dat we finalist Beste Binnenstad zijn en waarom we daar trots op mogen zijn! Doe je mee?

Leidsche Plein!

Noteer donderdag 16 juni alvast maar in de agenda, want dan vindt er weer een ouderwets netwerkevenement plaats. Het Leidsche Plein: de netwerkbijeenkomst voor partners die op de hoogte blijven van spannende ontwikkelingen binnen Leiden & regio. Zien we je dan?

Bliksemstage JINC

Onlangs bezochten acht vmbo-scholieren van het Yuverta College (Oegstgeest) Leiden&Partners voor een Bliksemstage! Online marketeer Faïza Tjin-A-Lim, zelf ook begonnen op het vmbo, gaf een inkijk in haar werkzaamheden. Hoe zet je Leiden op de kaart d.m.v. sociale media? De scholieren wandelden door de binnenstad en maakten zelf video’s om een eigen TikTok- filmpje over Leiden te maken. Ook partner worden van JINC? Kijk op jinc.nl.

Data Dashboard

Leiden&Partners heeft samen met Olifant Media een data dashboard ontwikkeld waar gegevens van Google Data Studio en andere online tools nu op één plek samenkomen. Denk aan web – en social statistieken, events, nieuwsbrief data en meer. In de loop van het jaar wordt het dashboard uitgebreid naar o.a. Expat Centre Leiden en het Convention Bureau. Zo krijgen we beter zicht op onze online inspanningen.


Leiden in de media

LEIDEN&PARTNERS 071 516 09 90 info@leidenenpartners.nl
aanmelden  |  afmelden

U ontvangt deze nieuwsbrief op het volgende e-mailadres: