Leiden&Partners Update april 2022
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
 
Indien deze e-mail van LEIDEN&PARTNERS niet goed zichtbaar is, klik dan hier voor de online versie.

update april 2022

 

© Jannes Drop/MAX

Denkend aan Holland

Half mei worden in Leiden en Katwijk opnames gemaakt voor het NPO1 programma Denkend aan Holland, hierin varen André van Duin en Janny van der Heijden door Nederland. Omroep Max organiseert deze opnames samen met Leiden&Partners. De uitzending, die volledig over Leiden en regio gaat, komt uiterlijk in augustus van dit jaar op televisie en heeft gemiddeld 1,5 tot 2 miljoen kijkers.

Proef de Streek op de mat!

De komende twee weken worden er 200.000 ‘Proef de Streek’ magazines gratis aan huis geleverd. Deze inspiratiegids met lente - en zomertips voor activiteiten in Leiden & regio staat boordevol leuk aanbod vanuit zes deelnemende gemeentes binnen de Streek van Verrassingen. Uitgelichte ondernemers zorgen met leuke aanbiedingen voor conversie. Klik hier voor de online versie van het magazine.

 

Streekhuisje op streek

Voor het derde jaar op rij reist het streekhuisje door onze Streek van Verrassingen. Op verrassende plekken als kasteeltuinen, een pretpark en duincamping overnachten diverse media, die met een op maat programma stad en regio verkennen. Zij voorzien hun lezers en volgers van de leukste tips! In 2021 zorgde het Streekhuis voor ruim 2 miljoen bereik en meer dan 40 artikelen.

Seeing Stars Leiden

Op 30 maart ontmoette kunstenaars en wetenschappers elkaar in de Oude Sterrewacht om de eerste stappen te zetten naar projecten rondom Seeing Stars Leiden, die kunst en kennis inhoudelijk en duurzaam met elkaar verbinden. Op 25 september gaan in de wijde omgeving van de Leidse Oude Sterrewacht een uur lang alle lichten uit om zo de sterren weer te zien. Een bijdrage leveren? Mail naar info@seeingstarsleiden.nl.

In de Uitagenda!

Gelukkig zien we dat er weer veel meer activiteiten worden georganiseerd in Leiden. Wist je dat je dit heel eenvoudig zelf kunt invoeren in de Uitagenda op leiden.nl? Dat doe je via dit formulier. Zo zorgen we samen voor een goed gevulde Uitagenda!
 

Hotelondernemers opgelet!

Bezig met het samenstellen van nieuwe (hotel)arrangementen? Bestel dan via ons de nieuwe museumpas die eenvoudig en veel voordeliger toegang geeft tot een van de vele Leidse musea. Ook city maps, city guides en de nieuwe science route is bij ons verkrijgbaar. Zo voorzien we gasten van een warm welkom in de stad. Stuur een mail naar: marketing@leidenenpartners.nl.
 

Nieuwe website

Het Leiden Convention Bureau krijgt een nieuwe website. Het wordt een overzichtelijke en visueel aantrekkelijke plek waar meer informatie te vinden is over het organiseren van events in Leiden. De look & feel van de website is in lijn met visitleiden.nl. Op 14 april gaat de nieuwe website live, dus hou die datum goed in de gaten.
 

Afscheid Lize de Klerk

Onze gewaardeerde collega Lize stopt helaas bij het Leiden Convention Bureau om haar droom achterna te gaan. Ze gaat binnenkort de Pacific Crest Trail wandelen, een tocht van maar liefst 4300 kilometer door de Verenigde Staten. We wensen Lize veel succes op dit avontuur en gaan haar missen in het team. We willen haar dan ook hartelijk bedanken voor haar tomeloze inzet!
 

Radio Weetlust

Onze oud-collega Lize de Klerk was te gast bij Radio Weetlust, hét radioprogramma van Leiden2022! Ze was daar te gast om te praten over de onlangs uitgebrachte Science Route, de nieuwe wandelroute die voert langs de belangrijkste hoogtepunten van de wetenschappelijke geschiedenis in Leiden. De Science Route is dit jaar waarin Leiden European City of Science is, het hele jaar gratis af te halen bij VVV Leiden. Luister hier de aflevering terug. 
 

Welkom in het team

We zijn blij om Gergana Mihaylova als nieuwste lid van ons team te mogen verwelkomen. Ze stroomt door vanuit haar stage bij Leiden Convention Bureau naar de nieuwe functie als Accountmanager congressen, met een focus op research. Gergana heeft ontzettend veel zin om aan de slag te gaan in haar nieuwe rol! Ze is te bereiken via gergana@leidenconventionbureau.nl.
 

ACCESS helpdesk weer geopend!

De helpdesk van het Expat Centre Leiden is weer opgestart in Stadskantoor Leiden. Ook zijn de online sessie nog steeds beschikbaar op afspraak vrijwilligers van ACCESS zijn op maandagen aanwezig om te helpen met het beantwoorden van vragen van internationals die in de Leidse regio wonen. Vragen over werken in Nederland, het dagelijks leven en meer!
 

Inloopochtend voor werkgevers

Het Expat Centre Leiden is gestart met inloopochtenden voor werkgevers in het Leiden Bio Science Park. Er wordt advies gegeven aan bedrijven over het aannemen van internationaal personeel en de diensten die het Expat Centre aanbiedt aan werkgevers en hun werknemers. Daarnaast beantwoordt het Expat Centre vragen, geven zij advies en begeleiden zij werknemers en bedrijven tijdens het wervingsproces alsook na aankomst in Nederland.
 

Partnerpakketten 2022

Wordt of blijft u partner van Leiden&Partners? Partnerschap 2022 kost €295 en staat voor een mooi pakket aan VVV, online, persaandacht en meer. Zoals een uitnodiging voor onze netwerkbijeenkomst Leidsche Plein. Ook wordt de nieuwe stadsgids Leiden opgestart. In een oplage van 50.000 stuks wordt de City Guide onder andere verspreid bij VVV's, accommodaties, horeca, musea en congressen. Deelnemen met partnervoordeel? Dat kan! Info via marketing@leidenenpartners.nl

Save the date: Leidsche Plein 16 juni

We mogen weer! We kijken er naar uit om weer een ouderwets Leidsche Plein te organiseren op 16 juni. De interactieve netwerkbijeenkomst voor ontmoeting, actualiteiten en updates over de stad. Voor in de agenda dus. Binnenkort meer!


Leiden in de media

LEIDEN&PARTNERS 071 516 09 90 info@leidenenpartners.nl
aanmelden  |  afmelden

U ontvangt deze nieuwsbrief op het volgende e-mailadres: