Leiden&Partners Update maart 2022
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
 
Indien deze e-mail van LEIDEN&PARTNERS niet goed zichtbaar is, klik dan hier voor de online versie.

update maart 2022

 

Vers van de pers: Science Route

Waarom is Leiden de stad van de wetenschap? Ontdek het in de Science Route, een volledig geïllustreerde wandelgids die de ongelooflijke ontdekkingen van Leiden belicht. De route kwam tot stand i.s.m. Leiden 2022 om de aftrap van Leiden als European City of Science te vieren. Haal je gratis exemplaar op bij VVV Leiden.

Seeing Stars in Leiden

Na de aankondiging van Daan Roosegaarde bij BEAU op RTL4 loopt het storm! Een projectteam onder regie van Leiden&Partners is gestart en inventariseert alle kansen, vragen en uitdagingen. Eind maart is het projectplan gereed en wordt de datum door Roosegaarde zelf in Leiden bekend gemaakt. Kijk voor meer informatie op www.seeingstarsleiden.nl of meld je aan voor de nieuwsbrief.

Volkskrantbijlage twee in de maak

Samen met Kennisstad Leiden, Hogeschool Leiden, Leiden Bio Science Park, Naturalis, Rijksmuseum Boerhaave, Universiteit Leiden, Leiden2022 en gemeente Leiden is weer gestart met een kennisbijlage voor in de Volkskrant. Deze editie staat in het teken van 'Life Sciences and Health’ en verschijnt vrijdag 13 mei!

Gala van Wetenschap en Samenleving

Vandaag vindt het Gala van de Wetenschap en Samenleving plaats in de Stadsgehoorzaal Leiden. Het Gala is volledig uitverkocht en als partner zijn wij er enorm trots op dat het dit jaar in Leiden, European City of Science plaats vindt. Meer weten over de sprekers? Zie www.galavanwetenschapensamenleving.nl.

Recordaantal congressen

In het jaar European City of Science verwelkomen we tot dusver maar liefst 79 congressen in Leiden! Dat is bijna het dubbele van het laatste complete congresjaar, 2019. In totaal worden er dit jaar meer dan 8000 unieke congresbezoekers verwacht, verdeeld over 159 congresdagen. Een absoluut topjaar voor congresstad Leiden!
 

Young Rembrandt Studio

De Young Rembrandt Studio aan de Langegracht is weer helemaal open en het bezoek trekt ook daar weer aan. Met een marketingcommunicatieplan specifiek op de Young Rembrandt Studio wordt dit jaar hard ingezet op een stevige positionering van en groei in het aantal bezoekers aan de Studio. Van online bannering tot bewegwijzering en van flyers tot advertising. Heb jij de Young Rembrandt Studio al bezocht? Zie: youngrembrandtstudio.nl.
 

Start bloemenseizoen

Het bloemenseizoen gaat weer van start, Keukenhof opent eind maart weer haar deuren! Samen met Hortus botanicus, Arriva en Keukenhof daarom tijd voor een speciale bloemenflyer. Want niet voor niets is Keukenhof de achtertuin van Leiden. Wie daar meer over wil weten, haalt vanaf half maart de flyer of boekt tickets bij de VVV!

Proef de Streek magazine op de mat

In een oplage van 200.000 stuks wordt het regiomagazine Proef de Streek volgende maand huis aan huis verspreid. Tips voor een heerlijke lente en zomer in eigen streek. Mooie verhalen vanuit Leiden, Katwijk, Leiderdorp, Oegstgeest, Voorschoten en Wassenaar. Zo worden regiobewoners geactiveerd en wordt er conversie voor ondernemers gerealiseerd.

Meet & Mingle weer van start

Vorige week organiseerde het Expat Centre Leiden weer de eerste fysieke Meet & Mingle van 2022 bij Koetshuis de Burcht. De afgelopen tijd was ook zeker voor internationals zwaar, want hoe settle je op een nieuwe plek als er vrijwel niets kan? Des te leuker om elkaar nu weer te ontmoeten. De volgende Meet & Mingle vindt 7 april plaats.
 

Versterking!

Simone Both tekende eind vorige maand haar contract met Leiden&Partners. Zij gaat als junior marketeer drie dagen per week het team Marketing & Strategy ondersteunen. Simone werkte hiervoor bij Leiden Kennisstad en de gemeente Leiden en gaat zich onder meer bezighouden met social media, citydressing en pers en pr.

Verkiezingsdebat

Cultuur & Kennis in Leiden staan centraal tijdens dit debat, dat vanmiddag plaatsvindt in de Gebr de Nobel. Alle politieke partijen kruisen de degens op dit voor Leiden zo kenmerkende domein. Kom ook of volg het live via de stream van unity.nu. Het verkiezingsdebat wordt mogelijk gemaakt door Cultuurfonds Leiden, Leiden Kennisstad, PS Theater, Universiteit Leiden en Leiden&Partners. Voor meer informatie ga je naar leiden.nl/uitagenda.

Flitsstages en sollicitatietraining

Wij zijn partner geworden bij JINC! Dit programma helpt jongeren op weg naar werk. Zo gaf onze directeur Martijn Bulthuis laatst een sollicitatietraining, gaan we flitsstages begeleiden en doen we later dit jaar mee aan ‘baas voor een dag’. Ook partner worden bij JINC? Kijk even op jinc.nl.


Leiden in de media

LEIDEN&PARTNERS 071 516 09 90 info@leidenenpartners.nl
aanmelden  |  afmelden

U ontvangt deze nieuwsbrief op het volgende e-mailadres: