‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Indien deze e-mail van Leiden Convention Bureau niet goed zichtbaar is, klik hier voor de online versie.
maart 2022

Beste ,

Het congresseizoen van 2022 staat op het punt van losbarsten! 

 
Na een rustige periode lijkt het eindelijk weer zo ver te zijn: de congressen en evenementen komen weer flink op gang. We zijn erg blij dat Leiden2022 echt begonnen is. Vanuit alle kanten van de maatschappij is de aandacht voor Leiden European City of Science al ontzettend groot!
 
In de LCB Update bespreken we de nieuwste projecten van het Leiden Convention Bureau en onze partners. Zo presenteren we met trots ons nieuwe arrangement van welkomstpakketten voor congresdeelnemers, een speciale aflevering van Radio Weetlust, onze nieuwe stagiairs, en geven we u een update over onze partners. U leest het allemaal in deze nieuwsbrief.
 
Het Leiden Convention Bureau is uw neutrale partner en zet zich kosteloos in voor uw congres of zakelijke evenementen. We adviseren u graag om samen met ons een onvergetelijk succes van uw bijeenkomst te maken. 
 
Met vriendelijke groet, 

Team Leiden Convention Bureau 
Nieuws van Leiden Convention Bureau
Leiden, European City of Science 2022
Het Leiden Convention Bureau presenteert met trots haar welkomstpakketten! Deze pakketten kunnen aangeboden worden aan congresdeelnemers, key-note speakers en VIP's. Er zijn verschillende pakketten te bestellen, van een gratis pakket tot een luxueus pakket boordevol lokale producten. Ook is er de optie om de welkomstpakketten te personaliseren. 
lees meer 
Nieuwe website LCB
Het Leiden Convention Bureau krijgt een nieuwe website! De vernieuwde versie van onze website zal een moderne en verfrissende look krijgen, met een duidelijke lay-out en veel verschillende teksten en foto’s die tonen hoe mooi Leiden is, en waarom het dé bestemming is voor uw congres. Hou onze socials in de gaten voor meer informatie. 
Lize de Klerk van Team LCB op Radio Weetlust
Radio Weetlust is hét radioprogramma van Leiden2022: elke ochtend is er op Sleutelstad Radio aandacht voor de activiteiten en het onderwerp van de dag. Lize de Klerk van Team LCB was op 27 februari te gast in Aflevering 58 om daar te praten over de Science Route wandeling en over de plekken in de stad waar de wandeling langs zal voeren. Klik hieronder om de aflevering te beluisteren.
lees meer 
Nieuwe stagiaire: Gergana Mihaylova
Gergana Mihaylova is 3e jaar student International Communication Management aan De Haagse Hogeschool in Den Haag. Vorig jaar volgde ze twee minors: ‘Duurzaamheid in het bedrijfsleven’ en ‘Crisiscommunicatie’. Gergana is in januari gestart als stagiaire bij Leiden Convention Bureau en zal tot mei het LCB-team ondersteunen met nieuwsbrieven, website content en social media. U kunt contact opnemen met Gergana op trainee@leidenconventionbureau.nl.
Nieuwe stagiair: Jesper Kamperman
Jesper Kamperman is 4e jaar student European Studies aan de Haagse Hogeschool in Den Haag. Hij heeft de minor ‘Political Communication in the 21st Century’ gevolgd en is in februari begonnen als stagiar bij het Leiden Convention Bureau. Tot eind juni zal hij het team ondersteunen met communicatie en website- en social media content, U kunt contact opnemen met Jesper op info@leidenconventionbureau.nl.
European City of Science
ESOF
Het EuroScience Open Forum (ESOF) is het grootste biënnale wetenschappelijke multidisciplinaire congres in Europa. In 2022 zal ESOF in Leiden plaatsvinden, en daarmee is het congres dé highlight van het jaar Leiden European City of Science! De registratie voor ESOF is nu open! Daarnaast verwelkomt ESOF nieuwe sponsoren. Heeft u interesse om sponsor te worden? Neem contact met ons op
Lees meer 
365 dagen nieuwsgierig
Om te vieren dat Leiden European City of Science is, organiseert Leiden2022 een festival van 365 dagen lang met het doel om wetenschap en samenleving te verbinden. Er is genoeg te doen voor iedereen met een nieuwsgierige geest, van tentoonstellingen tot evenementen. Daarnaast staat elke dag in het thema van een nieuw wetenschappelijk onderwerp.
Lees meer 
Partnernieuws
Monumentaal vs. Duurzaam - Het een sluit het ander niet uit!
Sinds enkele maanden wordt er in de Stadsgehoorzaal hard gewerkt aan een verduurzamingsslag. Een groot project in samenwerking met de Gemeente Leiden. Zo liggen er sinds kort 38 zonnepanelen op het dak van de Aalmarktzaal. Hiermee wordt er 5,93 ton CO2-uitstoot bespaart, wat gelijk staat aan de jaarlijkse CO2 opname van 272 bomen. Niet gek voor een monumentaal pand!
Lees meer 
Verminder uw CO2-voetafdruk bij de Tuin van de Smid
Klimaatverandering, we hebben het er steeds vaker over. De tuin van de smid is al jaren bewust van duurzaam en verantwoord ondernemen. Zo compenseren zij bijvoorbeeld hun CO2-voetafdruk met o.a. 72 zonnepanelen en een volledig vegetarische en biologische keuken. Door te kiezen voor hun locatie voor uw vergadering, lunch of feest beïnvloedt u ook de impact van de CO2-uitstoot van uw eigen organisatie.
Lees meer 
Nieuwe hotspot in Leiden: The Greenhouse
De grootste meeting- en eventlocatie van Leiden en omgeving, ECC Leiden, heeft een nieuwe aanvulling op het meetingconcept gerealiseerd: The Greenhouse. Met een stijlvolle mix tussen vintage en mediterrane sferen, kunnen de vergadergasten hier in een trendy kas hun lunch of borrel nuttigen of gewoon even lekker neerploffen op de bank.
Lees meer 
Leiden in de media

Seeing Stars Leiden

  • Deze zomer wordt het gebied rond de Oude Sterrewacht voor een uur zoveel mogelijk verduisterd zodat de hele stad naar de sterrenhemel kan kijken. Dit is een project van kunstenaar Daan Roosegaarde. 
Lees meer 

 
De Pilgrim wandeling
  • De Pilgrim Fathers worden gezien als de grondleggers van de Verenigde Staten. Voordat zij de reis naar Amerika maakten, woonden zij in Leiden. Wandelaars in Leiden kunnen in hun voetstappen treden met de Pilgrim wandelroute. 
Lees meer 
Twitter
www.leidenconventionbureau.nl +31 (0)71 516 09 90 info@leidenconventionbureau.nl

Wilt u deze nieuwsbrief doorsturen
klik hier
Wilt u zich aanmelden voor de volgende nieuwsbrief klik hier
Wilt u zich afmelden klik hier
U heeft deze email ontvangen op het volgende adres: