‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
 
Indien deze e-mail van LEIDEN&PARTNERS niet goed zichtbaar is, klik dan hier voor de online versie.

update februari 2022

 

Seeing Stars in Leiden

Kunstenaar Daan Roosegaarde maakte vorige week bij Beau op RTL 4 (ca. 2 mln kijkers) bekend dat Seeing Stars Leiden deze zomer in Leiden gaat plaatsvinden. Door zoveel mogelijk lichten uit te zetten, wordt de sterrenhemel weer zichtbaar. Een uniek project dat iedereen in Leiden zal verbinden en bovendien een mooie showcase zal zijn in de programmering van Leiden European City of Science 2022. “Licht uit, sterren aan!”

Volkskrant bijlage

Het kan bijna niet, maar heb jij toch de kennisbijlage bij De Volkskrant gemist afgelopen januari? Lees deze dan terug via deze link. De bijlage in het teken van Leiden, European City of Science is het resultaat van een nauwe samenwerking met diverse kennisinstellingen in de stad. Wij zijn trots!

Science Route verschenen!

Om het Leidse jaar als European City of Science te vieren, heeft Leiden&Partners de Science Route uitgegeven. De wandelroutes (twee) door het stadscentrum en het Leiden Bio Science Park illustreren de vele wetenschappelijke iconen en ontdekkingen van Leiden door de eeuwen heen. Het prachtig vormgegeven routeboekje is binnenkort verkrijgbaar bij VVV Leiden.

© Simone Both

Convenant studentenstad getekend

Gisterochtend werd het convenant ‘studentenstad’ weer getekend tussen de gemeente Leiden, de plaatselijke Kamer van Verenigingen Leiden, maar liefst zeven verenigingen en Leiden&Partners. Met de ondertekening zeggen alle partijen toe zich te wijden aan een nog betere verbinding tussen student en stad in de vorm van verschillende projecten. Lees het persbericht hier.

Kijk opening Leiden2022 terug!

Heb jij de opening gemist van het Leiden, European City of Science jaar afgelopen 22 januari? Echt even terugkijken dan, want anders heb je wat gemist. De opening door minister van OCW Robbert Dijkgraaf en vele andere wetenschappers is eenvoudig terug te zien via www.leiden2022.nl/opening.

Gala van Wetenschap en Samenleving

Kaarten voor het Gala van Wetenschap en Samenleving in de Stadsgehoorzaal op 14 maart a.s. zijn nu te koop! Wij zijn er als partner van dit gala trots op dat dit hier in Leiden, tijdens het European City of Science jaar plaatsvindt. Lees er meer over op www.galavanwetenschapensamenleving.nl.

Warm welkomstpakket

Het Leiden Convention Bureau heeft samen met Leiden2022 ‘welcome packages’ ontwikkeld voor congresbezoekers. De pakketten zitten vol met lokale producten en zijn bedoeld voor congresbezoekers, key-note speakers en andere VIP’s om ze te voorzien van een warm welkom in de stad. Nieuwsgierig? Lees hier door.
 

Job alert! Accountmanager Congressen

Ben je zelf of ken je iemand met hart voor Leiden & regio die in staat is op vlotte wijze te communiceren met wetenschappers, congressen wil researchen die bij Leiden passen en voldoende in zich heeft om ze ook binnen te halen? Neem dan contact met ons op! Lees meer over de openstaande vacature.
 

Agenda in potlood

Cultuurfonds Leiden is een ‘Agenda in potlood’ gestart. Organisatoren kunnen hier ideeen, evenementen of plannen daartoe delen en verzamelen. Hoe handig. Je vindt Agenda in potlood hier.
 

Upcoming: Proef de Streek! magazine

Half april komt de zesde editie van het regiomagazine Proef de Streek! uit. In een oplage van 200.000 stuks wordt het huis aan huis verspreid binnen een straal van ca 20 km in en om Leiden. Meedoen? Klik hier voor deelname opties. Aanmelden kan tot en met 21 februari via dorien@leidenenpartners.nl.

Samenwerking met Katwijk verlengd

Wethouder Jacco Knape van de gemeente Katwijk, Marian Krijgsman van VVV Katwijk en Martijn Bulthuis van Leiden&Partners ondertekenden vorige week een nieuwe samenwerkingsovereenkomst voor de toeristische promotie van Katwijk. Leiden&Partners opereert als backoffice voor de VVV en voert campagnes uit om dag- en verblijfsbezoek te stimuleren.

Expat Essentials

De nieuwe Expat Essentials van het Expat Centre Leiden is verschenen! Vol nuttige informatie voor nieuwe internationals: van onderwijs tot gezondheidszorg en van openbaar vervoer tot vakanties! Internationals ontvangen het boekje als ze zich inschrijven via het Expat Centre. Er is ook een online versie.
 

Nieuw talent

Melanie Milinkovic, 20 jaar en wonend in Leiden studeert aan de Hogeschool Inholland in Haarlem en zit in haar derde studiejaar van de opleiding Tourism Management. Melanie loopt vijf maanden mee als stagiaire binnen Leiden&Partners en wil alles weten over city – en regiomarketing. Welkom Melanie!

Nog meer talent

Jesper Kamperman komt uit Alkmaar en studeert European Studies in Den Haag. De komende vijf maanden loopt hij stage bij het Leiden Convention Bureau. Hij vindt Leiden nu al leuk en hoopt er mooie ervaringen en herinneringen te gaan maken. Succes Jesper!

Internationaal talent

Victoria Iliev is 21 jaar en woont in Den Haag. Ze studeert European Studies aan de Haagse Hogeschool, zit in haar laatste jaar en heeft de minor politieke communicatie gevolgd. Victoria is vorige week begonnen als stagiaire bij Expat Centre Leiden en ondersteunt tot juni het ECL-team met nieuwsbrieven, website content en social media. Welkom Victoria!

PR- en communicatietalent

Jasmijn startte begin deze week als stagiaire en het was nu al een week vol ontdekkingen gaf ze aan. De komende vijf maanden houdt zij zich bezig met de PR en communicatie binnen Leiden&Partners. Met haar creatieve skills hoopt ze een bijdrage te kunnen leveren aan het positioneren van Leiden, Stad van Ontdekkingen. Succes Jasmijn!


Leiden in de media

LEIDEN&PARTNERS 071 516 09 90 info@leidenenpartners.nl
aanmelden  |  afmelden

U ontvangt deze nieuwsbrief op het volgende e-mailadres: