‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
 
Indien deze e-mail van LEIDEN&PARTNERS niet goed zichtbaar is, klik dan hier voor de online versie.

update december 2021

 

mboRijnland tekent convenant

Afgelopen vrijdag bekrachtigden mboRijnland en Leiden&Partners in het bijzijn van tientallen mboRijnland ambassadeurs hun driejarige samenwerking. Met de ondertekening wordt extra kracht bijgezet om mboRijnland nog zichtbaarder te maken in de stad en de stad meer te betrekken bij de activiteiten van mboRijnland. Zeker nu Leiden is uitgeroepen tot European City of Science 2022. Lees het hele persbericht hier.

Gouden Speld voor René de Jong

René de Jong ontving begin december de Gouden Speld van Verdienste van de stad Leiden uit handen van wethouder Paul Dirkse voor zijn jarenlange inzet voor de stad. Al sinds 2008 was René betrokken bij onze organisatie. Onlangs nam hij afscheid als voorzitter van de Raad van Commissarissen. Hij gaf ons ruimte om te ontwikkelen en te groeien! Bedankt René!

Marketingplan 2022

Begin 2022 verschijnt het marketingplan van Leiden&Partners nieuwe stijl. Inmiddels goedgekeurd door de Hotels van Leiden en de Raad van Commissarissen. Met uiteraard veel aandacht voor het themajaar volgend jaar: Leiden als European City of Science. Stay tuned!

Cultuurcampagne in 2022

Ondanks de pandemie is de cultuurcampagne in 2021 samen met acht Leidse musea succesvol geweest. Maar liefst 41% van de DPG Media lezers (voorheen Sanoma) geeft aan Leiden te willen bezoeken na het zien van de uitingen. Museumbezoek, gecombineerd met een hapje en drankje en overnachting in de stad. Komend jaar krijgt de cultuurcampagne i.s.m. de musea en hotels van Leiden een vervolg.
 

Hollands Glorie op bezoek

Na ruim 100 persreizen dit jaar in Leiden, waaronder Omroep Max en Bijzonder Plekje, bezoekt ook de redactie van het magazine Hollands Glorie deze week de stad. Met vier museumbezoeken, een wandeling door de stad en bezoek aan lokale horeca wordt dat een mooi eerste artikel in 2022 een mooi artikel met een bereik van meer dan 100.000 lezers.

Leiden2022 lanceert

Half november lanceerde Leiden2022 in Naturalis officieel het jaar ‘Leiden, European City of Science’. Vooraanstaande internationale gasten reflecteerden op het jaar. De hoogtepunten uit het programma werden toegelicht en de huisstijl, website en scheurkalender werden gepresenteerd. Je kijkt het hier terug!

Scheurkalender Leiden2022!

Een wetenschapsjaar waarin 365 dagen centraal staan, elke dag met een nieuw nieuwsgierig makend onderwerp! Hoe leuk is de scheurkalender 2022 in het teken van European City of Science. Heb jij er al een? Ze zijn gratis af te halen bij VVV Leiden aan de Stationsweg 26. Leuk voor onder de boom!

Kennisbijlage 21 januari 2022

Achter de schermen wordt samen met vele kennispartners hard gewerkt aan de eerste kennisbijlage van 2022. Vrijdag 21 januari, een dag voor de officiele aftrap van het jaar Leiden2022, verschijnt de kennisbijlage bij de Volkskant. En het wordt prachtig! Deze eerste bijlage staat uiteraard in het teken van Leiden als Europese wetenschapshoofdstad in 2022.

Ambassadeursbijeenkomst

De jaarlijkse ambassadeursbijeenkomst  van het LCB met als thema ‘Wetenschap in Leiden, verleden, heden en toekomst’ vond onlangs plaats in Naturalis. Het moment om nieuwe congresambassadeurs te verwelkomen en te installeren. Een vol programma met een update van Leiden, European City of Science en een preview van de film Planktonium van Jan van IJken, een meesterwerk op het snijvlak van kunst en wetenschap.

Congresteller 2022 op 62!

Leiden staat aan de vooravond van het bijzondere jaar Leiden European City of Science 2022. Met maar liefst 62 congressen en wetenschappelijke bijeenkomsten op de teller in dit unieke jaar. Een recordaantal congressen en congresdeelnemers! Duimen maar dat alles doorgaat zoals gepland.

Streek van Verrassingen

Ook komend jaar zet regio-alliantie Streek van Verrassingen met campagnes in op de Duitse, Vlaamse en Nederlandse markt. Het Streekhuisje reist door de regio en biedt plek aan journalisten om zelf de parels te ontdekken. In maart valt het inspiratie regiomagazine weer bij ruim 200.000 huishoudens op de mat. Meer weten of meedoen?
Mail dorien@leidenenpartners.nl.

Influencers gespot!

Afgelopen jaar bezochten vijf bekende influencers vanuit de ‘Trakteer jezelf op Leiden’ campagne de stad. Volle programma’s met bezoeken aan horeca (proef!), winkels (shop!) en leuke activiteiten (zie en beleef!). Deze maand werd de laatste influencer met 60.000 volgers getrakteerd op Leiden. De plannen voor volgend jaar zijn in voorbereiding.

Winter Wonder Weken

Nu de kerstmarkt en ijsbaan in de ijskast staan, ontwikkelde Leiden&Partners de ‘verveel je niet deze winter’ speurtocht. Met een zoekroute naar letters in de binnenstad langs diverse ondernemers, leuke acties en fijne Leidse weetjes speuren (met name) gezinnen door de stad. Met kans op mooie Leidse prijzen natuurlijk. Speuren kan tot eind maart!

Leiden in de media

Wij wensen iedereen hele fijne feestdagen toe en bovenal een gezond 2022!

LEIDEN&PARTNERS 071 516 09 90 info@leidenenpartners.nl
aanmelden  |  afmelden

U ontvangt deze nieuwsbrief op het volgende e-mailadres: