‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Indien deze e-mail van Leiden Convention Bureau niet goed zichtbaar is, klik hier voor de online versie.
december 2021
 Hielco Kuipers

Beste ,

We staan aan de vooravond van een prachtig jaar! 

 
Januari begint goed met de officiële aftrap van European City of Science, het jaar waarin Leiden 365 dagen de Europese wetenschappelijke spotlights op zich gericht heeft. Het bijzondere jaar zorgt voor veel reuring in de stad en LCB heeft samen met Leiden2022 gezorgd voor meer congressen in onze Convention City dan ooit tevoren! 
 
In deze LCB Update delen we de nieuwste projecten van het Leiden Convention Bureau en onze partners. Van de ambassadeursbijeenkomst tot ons bezoek aan de IBTM World, informatie over Leiden2022, en nog veel meer.  
 
Het Leiden Convention Bureau is uw neutrale partner en zet zich kosteloos in voor uw congres of zakelijke evenementen. We adviseren u graag om samen met ons een onvergetelijk succes van uw bijeenkomst te maken. 
 
Met vriendelijke groet, 

Team Leiden Convention Bureau 
Nieuws van Leiden Convention Bureau
Science Route
In 2022 lanceren we de door ons ontwikkelde ‘Science Route’! De route gaat zowel langs aandachtspunten in Leiden die te maken hebben met de wetenschappelijke historie van de stad, als langs de huidige en toekomstige wetenschappelijke hotspots. De route zal bijvoorbeeld langs het LUMC, universiteitsgebouwen, en de Sterrewacht gaan en zal gratis uitgedeeld worden aan alle congresdelegates. 
              
Ambassadeursbijeenkomst
Op woensdag 10 november vond de ambassadeursbijeenkomst van het Leiden Convention Bureau plaats in het prachtige Naturalis. Er is teruggeblikt en vooruitgekeken met Wim van Saarloos van het Lorentz Center, waar wetenschappelijke ideeën al bijna 25 jaar werkelijkheid worden. Dimitris Koureas (Naturalis) nam ons mee in DISSCO, een wereldwijde standaard voor wetenschappelijke collecties en de rol van host Naturalis hierin. Lucien Geelhoed (intendant van Leiden2022) deelde de internationale pers-primeur van het bijzondere jaar 2022 en heeft ons interactief laten ervaren hoe heel Leiden aan staat. Nog voordat de film Planktonium van Jan van IJken in première was gegaan - op het snijvlak van kunst en wetenschap, werd de middag afgesloten met een uniek kijkje in de onzichtbare wereld van levend microscopisch plankton. Meer weten over het ambassadeursnetwerk?

Meer weten over het ambassadeursnetwerk?

Credit: Hielco Kuipers
Lees meer 
IBTM World
Team LCB bezocht begin december de IBTM World beurs in Barcelona. Deze beurs is het grootste event ter wereld voor professionals uit de meetings en event business. Wereldwijd komen hier professionals samen om geïnspireerd te worden door leveranciers, evenementlocaties, bestemmingen, en informatieve sessies. Volop inspiratie voor het Leiden Convention Bureau. Wilt u meer weten over onze tijd bij IBTM World? Stuur ons een email via info@leidenconventionbureau.nl.
Leiden2022 persconferentie
Op woensdag 10 november vond de persconferentie van Leiden 2022 plaats in Naturalis. Hierin werd de nieuwe website en huisstijl gelanceerd en een update gegeven van het komend jaar. Voor de allereerste keer organiseert een Europese stad een 365 dagen lang durend festival, boordevol wetenschappelijke thema’s en evenementen waaronder het EuroScience Open Forum, het EU Contest for Young Scientists, en het programma Kennis door de Wijken. De perslancering was een groot succes! U kunt deze hier terugkijken.
Scheurkalender Leiden2022
Leiden2022 heeft een scheurkalender uitgebracht waarin de onderwerpen van alle 365 dagen worden uitgelicht. Alle onderwerpen zijn de thema’s van de 365 dagen van Leiden2022. De scheurkalender is gratis te verkrijgen bij onder andere VVV Leiden: Stationsweg 26, Leiden. 
Lees meer 
Partnernieuws
EuroScience Open Forum
De Leidse partners Congress by design en Obsession slaan de handen ineen om Leiden2022 te ondersteunen in de organisatie van de 10editie van ESOF, Europa’s grootste multidisciplinaire wetenschapsconferentie. Deelnemers komen uit alle hoeken van de wereld met één doel: ontdekken hoe wetenschap ons vooruit kan helpen.  
Lees meer 
De Stadsgehoorzaal is klaar voor de toekomst
De paarse stoelen in de Grote Zaal van de Stadsgehoorzaal krijgen een nieuw leven: met het oog op duurzaamheid en de greenkey die de organisatie trots naleeft, hebben de oude stoelen een nieuwe plek gekregen bij vele Leidenaren thuis (zoals Jochem Myjer) en Leidse ondernemingen. Alle 835 stoelen zijn vervangen door donkerblauwe stoelen waarmee de zaal flexibeler kan worden ingezet. 
Lees meer 
Leiden in de media

Reusachtige foto’s Leidse wetenschappers op Achmeagebouw

  • Op het Achmeagebouw bij het treinstation in Leiden hangen sinds kort hele grote foto’s van 25 Leidse wetenschappers die veel betekend hebben voor de stad en de wereld. 
 
Geestelijk vader Leiden&Partners krijgt Gouden Speld
  • Bestuurder René de Jong heeft op 30 november de Gouden Speld van de stad Leiden gekregen. Het Leiden Convention Bureau is een van de business units van Leiden&Partners.  
Twitter
www.leidenconventionbureau.nl +31 (0)71 516 09 90 info@leidenconventionbureau.nl

Wilt u deze nieuwsbrief doorsturen
klik hier
Wilt u zich aanmelden voor de volgende nieuwsbrief klik hier
Wilt u zich afmelden klik hier
U heeft deze email ontvangen op het volgende adres: