Indien deze e-mail van Leiden Convention Bureau niet goed zichtbaar is, klik hier voor de online versie.
september 2021

Beste ,

De zomervakantie is voorbij gevlogen en de herfst heeft alweer zijn intrede gedaan. We kijken bij het Leiden Convention Bureau uit naar een seizoen waarin de events weer flink op gang zullen komen. Dit is alvast een goede voorbereiding totdat het jaar 2022, waarin Leiden zich volmondig “European City of Science” mag noemen, van start zal gaan!
 
In de LCB Update bespreken we de nieuwste projecten van het Leiden Convention Bureau en onze partners. Zo presenteren we met trots de herformulering van onze missie en visie, zullen de jaarlijkse ambassadeursgesprekken weer van start gaan en is er een nieuwe trainee begonnen. U leest het allemaal in deze nieuwsbrief. 
  
Met vriendelijke groet, 
Team Leiden Convention Bureau 
Nieuws van Leiden Convention Bureau
Missie en Visie
Met trots presenteren we de herformulering van onze missie en visie voor Leiden als congresstad. Na de personele verschuivingen binnen ons team het afgelopen jaar, vonden we het belangrijk weer een nieuwe stip op de horizon te plaatsen. Zo hebben we onze visie voor Leiden als congresstad en onze rol daar in scherp op het netvlies.
Lees meer 
Congres Delegate Flyer
Het Leiden Convention Bureau heeft een flyer gemaakt speciaal gericht op congresbezoekers. Met de Congres Delegate Flyer flyer inspireren we delegates en laten we zien wat Leiden te bieden heeft! Bekijk de nieuwe flyer via de button.
Lees meer 
Ambassadeursgesprekken in volle gang
Met de herformulering van de missie en visie van het Leiden Convention Bureau, zetten we de jaarlijkse ambassadeursgesprekken ook in volle gang voort. Elk jaar spreken we de leden van ons ambassadeursnetwerk om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen in de Leidse academische wereld. Meer weten over de rol van onze ambassadeurs? Of wilt u zelf ambassadeur worden? Klik dan op onderstaande link.
Lees meer 
Congres uitgelicht
In oktober verwelkomen we het congres “U-PGx Personalized Medicine Symposium” in Leiden. Dit jaarlijkse evenement, dat georganiseerd wordt door de Golden Helix Foundation en het LUMC, vindt ditmaal in hybride vorm plaats in Scheltema Leiden. We wensen hen een fijn event toe!
Lees meer 
Nieuwe trainee
Jorg Haenen is de nieuwe trainee bij het Leiden Convention Bureau. Jorg is 24 jaar en studeert European Studies aan de Haagse Hogeschool. Hij is gestart op 30 augustus en is medeverantwoordelijk voor de communicatie van het LCB.

Neem contact op met Jorg:
trainee@leidenconventionbureau.nl.
Ontwikkelingen in de eventbranche
Hybride Meetings
Vanwege de coronapandemie en de gevolgen ervan is de vraag naar hybride vormen van samenkomen flink gestegen. Hybride meetings bieden natuurlijk als groot voordeel dat je grote aantallen bezoekers kan bereiken, zonder dat zij daarvoor hoeven te reizen. Bij het Leiden Convention Bureau zien ook wij dat hybride meetings in de toekomst niet meer weg te denken zullen zijn uit de wereldwijde congresindustrie. 

In het jaar 2022 mag Leiden als "European City of Science" een recordaantal congressen verwelkomen. Een aanzienlijk deel daarvan zal ook in hybride vorm gehouden worden. Om deze reden zijn we bij het Leiden Convention Bureau constant bezig om onze kennis over hybride mogelijkheden in Leiden te vergroten.

Heeft u vragen over hybride congressen? Neem dan contact met ons op via
info@leidenconventionbureau.nl  
Partnernieuws
Nieuwe evenementruimte Brasserie Buitenhuis
Brasserie Buitenhuis is het afgelopen jaar flink uitgebreid. Met de aanbouw van ruim 300 m2 aan evenementenruimte, biedt de locatie nu nog meer mogelijkheden. Het nieuwe gedeelte, het Buitenverblijf, bestaat uit drie lichte, sfeervolle ruimtes met uitzicht over het Valkenburgse Meer, welke zowel als één geheel als gescheiden kunnen worden afgehuurd. Een unieke locatie voor een succesvolle vergadering of evenement.
Lees meer 
Nieuwe Energie Eduroam
Naast het gewone Wifi-netwerk kunt u bij Nieuwe Energie ook draadloos internetten op het veilige, versleutelde eduroam wifinetwerk. Met eduroam maken apparaten automatisch verbinding met de wifi op andere universiteiten en hogescholen in Nederland, Europa en daarbuiten. Handig wanneer u in een van de vergaderzalen een bijeenkomst en/of training heeft.
Lees meer 
Leiden in de media
Twitter
www.leidenconventionbureau.nl +31 (0)71 516 09 90 info@leidenconventionbureau.nl

Wilt u deze nieuwsbrief doorsturen
klik hier
Wilt u zich aanmelden voor de volgende nieuwsbrief klik hier
Wilt u zich afmelden klik hier
U heeft deze email ontvangen op het volgende adres: