Indien deze e-mail van Leiden Convention Bureau niet goed zichtbaar is, klik hier voor de online versie.
juni 2021

Beste ,

COVID-19 lijkt bijna verslagen. De vaccinatiecijfers stijgen iedere dag fors, terwijl het aantal besmettingen drastisch aan het dalen is. Dat biedt nieuwe perspectieven voor de toekomst. Steeds meer mensen hebben behoefte aan fysieke evenementen, in de publieke sector, maar ook in de zakelijke sector. Daarom hopen we snel het groene licht te krijgen om weer fysieke evenementen te mogen organiseren en jullie weer snel te kunnen ontmoeten. Tot die tijd kunt u hier terecht voor uw COVID-proof bijeenkomsten.

In deze nieuwsbief blikken we terug op de eerste periode van 2021, waarin een nieuwe stagiair is begonnen binnen het Leiden Convention Bureau (LCB), er nieuws is over onze partners en komt European City of Sciene 2022 aan bod.

Het LCB is uw neutrale partner in Leiden en zet zich kosteloos in voor uw congres of zakelijk evenement. We adviseren u graag om samen met u een onvergetelijk succes van uw bijeenkomst te maken.

Met vriendelijke groet, 
Team Leiden Convention Bureau
Nieuws van Leiden Convention Bureau
Congresmarkt trekt weer aan!
Het internationale podium dat Leiden European City of Science 2022 biedt, heeft een enorme aantrekkende werking. Veel congressen en wetenschappelijke bijeenkomsten zoeken aansluiting bij dit bijzondere jaar waarin wetenschap hoogtij viert. De acquisitie is nog in volle gang en in toenemende mate worden leads gewonnen en landen congressen definitief in Leiden in 2022. We gaan een topjaar tegemoet!
Lees meer 
"In Leiden kan meer dan je denkt"
LCB's Daniël op den Buijsch is in maart geïnterviewd voor een artikel dat is verschenen op de website van het vakblad Events.nl. In het artikel bespreekt Daniël hoe het gaat met het Leiden Convention Bureau en hoe we congresorganisatoren kunnen ondersteunen. Zijn belangrijkste boodschap: neem nu alvast contact met ons op zodat je straks, als het weer drukker wordt, niet naast het net vist. Alle partners in de stad willen graag meedenken hoe je, ook in deze tijd, succesvol kan toewerken naar je congres of evenement.
Lees het interview hier 
Nieuw binnen Leiden Convention Bureau
Dennis Mulder is nieuw als stagiair bij het Leiden Convention Bureau. Hij ondersteunt het team met websitebeheer, social media en events. 

Neem contact op met Dennis: events@leidenmarketing.nl.
Leiden 2022 - European City of Science
Virtuele 365 kalender
Het is bijna zover! Een jaar lang is stad en land afgestruind op zoek naar de 365 onderwerpen van het project ‘Kennis door de wijken’. De onderwerpen zijn zo goed als allemaal compleet dus dit is het moment om de virtuele kalender voor het jaar 2022 te delen.  Graag nodigen wij u uit deze kalender te bekijken. De kalender is nog niet volledig, dus er kunnen nog wijzigingen plaatsvinden.

‘Kennis door de Wijken’ wordt gekenmerkt  door een ambitieus programma: iedere dag, 365 dagen lang, host een van de 101 wijken van Leiden en diens omliggende omgeving een onderwerp van de dag. Dit onderwerp is altijd het beginpunt voor het organiseren van activiteiten in de respectievelijke wijk. De gekozen onderwerpen zijn bereikt door talloze discussies, via studentenverenigingen, wijkverenigingen, lokale initiatieven en via gesprekken met academici. Er zijn nog een aantal dagen beschikbaar waardoor er nog een goed onderwerp gezocht wordt. Weet u een goed onderwerp? Neem dan contact op met intendant Lucien Geelhoed: l.geelhoed@leiden2022.nl.

Meer lezen over Leiden 2022? Klik hier.
Partnernieuws
Naturalis wint Europees museum van het jaar 2021
Leids museum Naturalis is benoemd tot het beste museum van Europa in 2021. Het “zeer vindingrijke museum met prachtige tentoonstellingen” krijgt deze prestigieuze titel dankzij zijn indrukwekkende onderzoeksresultaten en uiteenlopende collecties die zich richten op onderwerpen met een universele aantrekkingskracht. Museum Boerhaave won deze prijs in 2019.
Lees meer 
Goud voor Obsession bij Global Eventex Awards

Het project Mission Maximize voor KPN, uitgevoerd door zakelijk evenementenbureau Obsession, is bekroond met goud tijdens de 11e editie van de Global Eventex Awards. In de categorie Virtual Employer Branding Events werd op 10 mei de sales kick-off uitgeroepen tot de beste in zijn soort. Van de 9 inzendingen binnen de categorie kreeg het event met ruim 83 van de 100 punten de hoogste waardering.
Lees meer 
Museum De Lakenhal in de prijzen?

De musea gaan binnenkort weer open! Museum De Lakenhal staat klaar voor uw ontvangst of evenement. Het vernieuwde museum in de Leidse binnenstad is echt een bezoek waard. Zo is het gebouw onlangs genomineerd voor de Mies van der Rohe Award 2022, een Europese architectuurprijs. Het museum organiseert o.a. symposia, lezingen, recepties en diners. Zowel binnen als buiten de openingstijden van het museum. Benieuwd naar de mogelijkheden? Mail naar events@lakenhal.nl
Lees meer 
Foto: Monique Shaw
Open Locatiedag 
Op 17 juni is het Open Locatiedag bij de Leidse Schouwburg - Stadsgehoorzaal!  Maak op een laagdrempelige manier kennis met de event mogelijkheden van de locaties. Krijg een goed beeld van de sfeer en uitstraling, stel direct al jouw vragen en bespreek je wensen voor zowel live evenementen als streams. De Leidse Schouwburg - Stadsgehoorzaal gaat graag met je in gesprek via Zoom op 17 juni!
Lees meer 
Book a Room Linq
Efficient Hotel Partner is al ruim 22 jaar een persoonlijke partner op het gebied van dienstverlening toegespitst op de hospitality industrie. Met hun rijke kennis en brede ervaring heeft het Efficient Hotel Partner Book A Room Linq ontwikkeld. Dé perfecte tool voor jou als congres- of evenementenorganisator, ter vereenvoudiging van het boekingsproces van hotelkamers tijdens congressen en bijeenkomsten. Gaat de voorkeur uit naar het organiseren van een online of hybride bijeenkomst? Ook daar kunnen zij bij helpen.
Lees meer 
Leiden in de media
Twitter
www.leidenconventionbureau.nl +31 (0)71 516 09 90 info@leidenconventionbureau.nl

Wilt u deze nieuwsbrief doorsturen
klik hier
Wilt u zich aanmelden voor de volgende nieuwsbrief klik hier
Wilt u zich afmelden klik hier
U heeft deze email ontvangen op het volgende adres: