Indien deze e-mail van Leiden Convention Bureau niet goed zichtbaar is, klik hier voor de online versie.
maart 2021

Beste ,

Gelukkig kunnen we 2020 achter ons laten. COVID-19 zette de hele wereld op zijn kop en had grote gevolgen voor onze branche. 2021 biedt nieuwe perspectieven. We zitten nog in een lockdown maar met de start van het vaccineren tegen corona en met het voorjaar in het vooruitzicht breken er hopelijk snel nieuwe tijden aan.

In deze nieuwsbrief bieden we jullie een korte terugblik op 2020, een hernieuwde kennismaking met het team van het Leiden Convention Bureau (LCB) en nieuws over de initiatieven van het LCB. Daarnaast heeft het LCB nieuws over de mogelijkheden om op 1,5 meter samen te komen in Leiden en is er nieuws van onze beperkteerde partners.

Het LCB is uw neutrale partner in Leiden en zet zich kosteloos in voor uw congres of zakelijk evenement. We adviseren u graag om samen met u een onvergetelijk succes van uw bijeenkomst te maken.

Met vriendelijke groet, 
Team Leiden Convention Bureau

Team Leiden Convention Bureau
Corine van der Ceelen is sinds oktober 2020 de nieuwe manager van het Leiden Convention Bureau. Zij heeft het stokje overgenomen van Yvonne Kret, die de overstap heeft gemaakt naar mboRijnland. Corine zal in haar nieuwe rol leidinggeven aan zowel het Leiden Convention Bureau (LCB) als het Expat Centre Leiden (ECL). Beide businessunits van Leiden Marketing dragen met congressen en kenniswerkers bij aan de (internationale) kenniseconomie van Leiden, in nauwe samenwerking met o.a. Universiteit Leiden, het LUMC en gemeente Leiden. Het LCB speelt een belangrijke rol in de aanloop naar en in het jaar 2022 wanneer Leiden European City of Science is.

Neem contact op met Corine: 
corine@leidenconventionbureau.nl 
0647207444

Lize de Klerk is Research Executive bij het LCB. Ze zoekt en werft actief congressen om in Leiden te organiseren. Heeft u ideeën of wilt u een congres in de stad organiseren, zij staat klaar om u te helpen met al uw vragen of hulp die u nodig heeft.

Neem contact op met Lize: lize@leidenconventionbureau.nl 0712032415

Daniël op den Buijsch is op 1 maart gestart als medewerker van Congresacquisitie en Events. Na het eerste contact met Lize helpt hij met alles wat nodig is om het congres daadwerkelijk in Leiden te laten plaatsvinden. Daarnaast is Daniël degene die de relaties onderhoudt met onze partners in Leiden. U gaat meer van hem zien en horen!

Neem contact op met Daniël:
daniel@leidenconventionbureau.nl 

Jenny Willcock is trainee bij het Expat Centre Leiden en het Leiden Convention Bureau. Zij is medeverantwoordelijk voor de communicatie en PR van beide business units van Leiden Marketing.

Neem contact op met Jenny: trainee@leidenconventionbureau.nl
Stagevacature Leiden Convention Bureau

Zegt het voort het Leiden Convention Bureau is op zoek naar een stagiair(e) voor 32-40 uur per week. Heb jij hart voor Leiden & regio, wil je je kennis over social media, websites, nieuwsbrieven en events inzetten voor onze congressen? Neem contact met ons op!

Meer informatie over deze functie is te vinden op onze website.

Lees meer 
1,5 meter samenleving - COVID-19
Coronaproof zakelijk samenkomen

We leven in een periode waarin het lastig is met grotere groepen samen te komen, zeker in de lockdown-periode waarin we nu zitten. We hebben goede hoop dat dit in de toekomst weer mogelijk is. Bekijk in deze video wat Leiden in de 1,5 meter samenleving te bieden heeft. Het Leiden Convention Bureau, en haar partners, staan voor u klaar om samen te kijken hoe we uw bijeenkomst op een veilige manier in Leiden kunnen laten plaatsvinden.
Bekijk de video hier 
Coronacapaciteit per venue

Het Leiden Convention Bureau heeft een insert voor haar congresbrochure gemaakt. Deze update is een overzicht met alle covidproof aantallen voor bijeenkomsten van de congreslocaties in Leiden. 
Lees meer 
Testimonial hybride Eurohaptics-conferentie

Jan van Erp, organisator van de Eurohaptics-conferentie:

“Begin september toonde Leiden haar zonnige en innovatieve kant aan de bezoekers van de eerste hybride conferentie van de stad: Eurohaptics 2020. Chapeau naar Leiden en de teams van De Stadsgehoorzaal en het Leiden Convention Bureau om Eurohaptics 2020 tot een groot succes te maken.”
Lees hier het volledige bericht 
De toekomst van wereldwijde bijeenkomsten

ICCA, de International Congress and Convention Association, heeft in mei en september een onderzoek gedaan onder wetenschappelijke en andere verenigingen. Hierbij is onderzoek gedaan naar de aanpassingen van de verenigingen bij het organiseren van congressen en hun plannen voor de toekomst. Wat zijn de trends in verenigingsactiviteiten en wat zijn hun verwachtingen?
Lees meer
Leiden 2022 - European City of Science
Flyer European City of Leiden
Het Leiden Convention Bureau heeft in samenwerking met Leiden 2022 de mooie flyer “Meet in Leiden 2022 - De European City of Science 2022 als excellent podium voor uw jaarcongres en award uitreiking!” uitgebracht. Het LCB heeft deze flyer onder andere naar wetenschappelijke verenigingen in Nederland gestuurd om hen te enthousiasmeren om hun jaarcongres, award uitreiking of publieksevenement in Leiden te organiseren en aan te sluiten bij de kansen die Leiden European City of Science in 2022 biedt.

Wilt u deze folder ook ontvangen zodat ook u kennis kunt nemen van en mee kunt liften op de mogelijkheden van dit bijzonder jaar? Stuur dan een mail naar lize@leidenconventionbureau.nl

Meer lezen over Leiden 2022? Klik hier.
Partner nieuws
ECC Leiden: totaal vernieuwd!

Een moderne, industriële look is doorgevoerd in alle 15 zalen én in de ruime lounge; de uitstraling is eigentijds en ruimtelijk en met de herinrichting is uiteraard rekening gehouden met de nieuwe afstanden van 1,5 meter tussen de deelnemers. Bovendien beschikt iedere vergaderzaal over een eigen comfortabele loungehoek met Nespresso-apparaat om te relaxen of even op een ander niveau te brainstormen. Daarnaast biedt ECC Leiden ook hybrid meetings aan, dé oplossing in deze tijd voor online vergaderen.
Lees meer 
Cultuurcampagne 2020-2021
Ook dit jaar gaat Leiden Marketing samen met acht Leidse musea en de Leidse hotels de samenwerking aan met DPG Media (voorheen Sanoma). De resultaten van voorgaande campagnes laten meer kennis van en meer bezoek aan de stad zien bij de doelgroep. Door advertorials in print, en online media en boekbare dag- en verblijfsarrangementen wordt naast branding ook de focus op conversie gelegd. De eerste uitingen in Margriet, Donald Duck, VTwonen en nu.nl komen deze maand uit. De campagne loopt van december 2020 t/m juli 2021.
Stadsgehoorzaal: hybride events

De Leidse Schouwburg – Stadsgehoorzaal heeft onlangs een nieuwe video gemaakt over het succesvol organiseren van een hybride event op hun locatie. Een hybride evenement is een bijeenkomst die een 'live' persoonlijk evenement combineert met een 'virtuele' online component. 
Bekijk de video hier 
Hortus botanicus Leiden: nieuwe arrangementen

De lente is weer op komst. Zoek in 2021 het voorjaar op in de Hortus botanicus Leiden. Deze eeuwenoude botanische tuin heeft verschillende locaties die ideaal zijn voor een kleinschalige vergadering, evenement of congres. De nieuwe arrangementmogelijkheden zijn nu beschikbaar. Laat u inspireren tijdens een wandeling door deze prachtige tuin, een oase van rust in de Leidse binnenstad.
Lees meer 
Rijksmuseum Boerhaave: coronaproof & hybride

De zalen in Rijksmuseum Boerhaave zijn geschikt voor diverse evenementen. Met de huidige coronamaatregelen heeft het de congresruimte (106m²) in het museum plaats voor maximaal 30 personen (voorheen 110 personen). Uiteraard zijn er ook mogelijkheden voor het verzorgen van hybride evenementen door het aanbieden van livestream verbindingen.
Lees meer 
Naturalis: winnaar BankGiro Loterij museumprijs!

Naturalis won afgelopen december, met onder andere deLiveScience zaal, de BankGiro Loterij museumprijs en daar zijn ze heel trots op. Met een overtuigende 47% sleepte Naturalis de prijs in de wacht, die dit jaar als categorie ‘Achter de schermen voor het voetlicht’ had. Op hun lijf geschreven, want ook nu het museum even dicht is, delen hun experts hun kennis over de natuur. Ook in uw online event.
Lees meer 
Brouwer Tours: nieuwe VIP-touringcar

Brouwer Tours heeft er een nieuwe VIP-touringcar bij. De touringcar biedt 47 luxe lederen zitplaatsen met 4 tafels en achter in een rondzit met een lange tafel. De touringcar is van alle gemakken voorzien zoals een koffiebar, radio, mp3 en usb aansluiting, laptop aansluiting en 4 LCD tv schermen. Graag ziet Brouwer Tours u tegemoet in de nieuwe VIP-touringcar.
Lees meer 
Verita’s Visit: Team building tours en diversiteit

Open up voor diversiteit met de gloednieuwe Eurovision sing-a-long teambuilding activiteiten van Verita’s Visit Holland.

Eeuwenlang verwelkomt Leiden al talent uit alle werelddelen. Daardoor is de stad hét voorbeeld bij uitstek voor het Eurovision Songfestival thema van dit jaar. Bekijk de stad en haar omgeving door andermans ogen en ontdek je eigen zang talent in een sing-a-long fietstocht of city challenge vol diversiteit en inclusie.
Lees meer 
Van der Valk Hotel Leiden: online & hybride events

Elkaar zowel live als online ontmoeten; deze trend zet zich voort nu er vergaderd wordt onder nieuwe omstandigheden. Ieder evenement is maatwerk en met name uw specifieke wensen zijn daarbij van doorslaggevend belang om van uw meeting een hybride succes te maken. Van der Valk denken graag met u mee!
Lees meer 
Brasserie Groep: nieuwe locatie - Orangerie

De 1,5 meter samenleving houdt nog wel even aan, zo is de verwachting van de Brasserie Groep. En dus wordt er hard gewerkt aan extra vierkante meters, zodat je na de opening op de sfeervolle locaties in en rondom Leiden weer mooie – en bovendien veilige - events kunt organiseren. De Orangerie bij Brasserie Park is één van de nieuwe ruimtes: licht, ruimtelijke en goed geventileerd.
Lees meer 
Efficient Hotel Partner: inspiratie tijdens lockdown

Omdat het houden van fysieke bijeenkomsten in het prachtige Leiden en andere delen van Nederland al geruime tijd bemoeilijkt wordt, heeft Efficient Hotel Partner zich aangepast om haar klanten in deze tussenfase toch zo goed mogelijk te kunnen ondersteunen. De hospitality-consultants hebben hun kennis en ervaring uitgebreid op het gebied van online events, tastbare communicatie ter ondersteuning van events en 1001 pakketten. Alle ideeën zijn samengebracht in een inspiratiemagazine.
Lees meer 
Theater Ins Blau: bijeenkomsten tot 30 mensen

Na de lockdown kunnen uw medewerkers en klanten veilig naar een lezing, vergadering of workshop bij Theater Ins Blau. Met looproutes, aangepaste tribune en apparatuur voor livestream zijn groepen tot 30 personen welkom in de theaterzaal. Via een livestream zijn meer mensen bereikbaar. Hiervoor werkt Ins Blau samen met Inhouse Filming. 

Lees meer 
Bizon Games: Autorally met app

Ben je ook even ‘klaar’ met de online PubQuizen, online EscapeRooms en online borrels? Wil je gewoon weer lekker naar buiten, rekening houdende met de huidige Corona-regelgeving? Bizon Events heeft daar een mooie en unieke oplossing voor ontwikkeld; De Coronaproof AutoRally | AutoGame. Download de App en ga op zoek naar de opdrachten-locaties!

Lees meer 
VR Department Leiden: stimuleringssubsidie van Ondernemersfonds Leiden

Stel je voor; 10 uur 's ochtends stap je samen een huiskamer in met een prachtig uitzicht. Waar de recente foto's van jouw gezin aan de muren hangen, een spelletje klaarstaat en je samen de oceaan in duikt, Leiden, Parijs of een museum bezoekt, een concertje meepikt en op het terras ontspannen bijpraat.

Lees meer 
House of Lords: Boxen voor thuis in alle soorten en maten

Bij House of Lords Catering staan de wensen van de opdrachtgever voorop en is flexibiliteit ons kenmerk. Hier is niets aan veranderd in tijden van corona! Het is terug te vinden in de diversiteit van House of Lords culinaire boxen - voor thuis in alle soorten en maten zoals dinerboxen, online vergaderboxen, borrelboxenen ga zo maar door.

Lees meer 
By ease: digitale congressen

By ease, de ‘professional conference organiser’ van het Leids Congres Bureau, biedt een state-of-the-art platform voor online congressen. Het bureau heeft het afgelopen jaar geïnvesteerd in de nieuwste technologie. “We mogen ons inmiddels specialist noemen op het gebied van online congressen” verklaart Marit Wormgoor, manager van By ease.

Lees meer 
Leiden in de media
Twitter
www.leidenconventionbureau.nl +31 (0)71 516 09 90 info@leidenconventionbureau.nl

Wilt u deze nieuwsbrief doorsturen
klik hier
Wilt u zich aanmelden voor de volgende nieuwsbrief klik hier
Wilt u zich afmelden klik hier
U heeft deze email ontvangen op het volgende adres: