Indien deze e-mail van Leiden Marketing niet goed zichtbaar is, klik dan hier voor de online versie.
Terugblik Leidsche Plein
8 september 2016

De 3e partnerbijeenkomst van Leiden Marketing dit jaar werd gehouden bij het Centre for Human Drug Research te Leiden. Een geweldige locatie waar wij te gast waren.

De bijeenkomst werd gestart met de primeur van de T. rex commercial, daarna heette Martijn Bulthuis van Leiden Marketing iedereen welkom en gaf het woord aan Adam Cohen, directeur van het CHDR. Nog steeds actueel: “dinosaurus paradigma, het belangrijke vermogen je aan te passen”, aldus Cohen.

  
Keynotes
In de Newsroom noemde Martijn de Cultuurcampagne (Kennisbijlage bij NRC Dagblad d.d. 10 september, de 3e editie), T. rex in Town (Trix is te zien in Naturalis), Signatures Cultuurweken, Expat Centre Leiden (introductie Corine van der Ceelen met de one-stop shop), Nacht van Kunst & Kennis (aanstaande zaterdag 17 september, koop snel een toegangskaartje!), 50+beurs en Uitmarkt.

Kwartiermaker Michaël Roumen nam ons mee in het boeiende verhaal over de Pilgrims. In 2020 is het precies 400 jaar geleden dat de Mayflower vanuit Engeland naar de VS vertrok met aan boord de Pilgrims: de ‘founding fathers’ van de Verenigde Staten. Het verhaal van de Pilgrims, hun geschiedenis, overtocht en normen en waarden wordt in de VS daarom als zeer belangrijk beschouwd en Leiden speelt een cruciale rol in die geschiedenis. Voor ze de oversteek naar de nieuwe wereld waagden leefden ze 11 jaar in Leiden, vrij van religieuze vervolging. Dankzij dit netwerk zijn er goede contacten met Amerikaanse en Engelse partners en biedt het kansen voor meer.
 
Pitches

Raffi Balder, directeur bij HUBspot, praatte ons bij over Ondernemend & Ondernemen. ‘Ik hoop dat HUBspot over een jaar zo bekend is dat iedereen die met ondernemen en nieuwe ideeën bezig is meteen aan ons denkt. Heb je een uitdaging die studenten kunnen onderzoeken en oplossen? Neem contact op! Let’s innovate Leiden!

Marcel Kenter gaf ons een inkijkje in het Paul Janssen Futurelab, where life, science + learning connect. Een nieuwe internationale masteropleiding voor biomedische onderzoekers met een ondernemende geest.

Mirjam Flik praatte ons bij over Cultuurfonds Leiden, momenteel richt het zich vooral op het aanjagen van samenwerkingen tussen cultuur en andere sectoren. Wat is jouw ambitie? Welke kansen zie jij om Leiden Stad van Ontdekkingen inhoudelijk te laden en waar kunnen we elkaar versterken? In 2017, is het internationale themajaar ‘Van Mondriaan tot Dutch Design 100 jaar De Stijl’. Dit themajaar biedt mogelijkheden om het culturele imago en de positie van Nederland/Leiden als design-, kunst- en architectuurbestemming te bevorderen.

Alexander Mouret nam ons mee naar Brave New World, een interdisciplinair platform voor innovatie. Het festival op 2 en 3 november wordt gehost door Leiden International Film Festival en ondersteund door Universiteit Leiden. How will the future impact human life?

 
Thematafels

Na een korte break kon men aan een thematafel naar keuze verder discussiëren over de verschillende onderwerpen die eerder besproken waren; Pilgrim, Regio, Ondernemers, Kennis, Cultuur, Ontdekkingen en Studentenstad.

Minke Schat attendeerde allen op een bruisende binnenstad tijdens de Nacht van Kunst & Kennis op 17 september, het grootse kennisfestival van Zuid Holland. Kennis is leidend, Kunst vertelt het verhaal. Er is veel enthousiasme om de Nacht nog groter te maken, sterke partners mogen zich melden voor de jubileumeditie volgend jaar. Tijdens de bijeenkomst werden onder de aanwezigen enkele toegangsbandjes voor de Nacht verloot. Studenten aangesloten bij een studentenvereniging kunnen hun eerste korting (35% op het entreekaartje mbv de &cultuurkaart) reeds verzilveren bij de Nacht van Kunst & Kennis a.s. zaterdag!

Tot slot was er voor de liefhebbers de mogelijkheid om na de bijeenkomst deel te nemen aan een interessante rondleiding door het CHDR.

Veel moois om te delen en mee aan de slag te gaan! Allen dank voor de inspiratie!

 
Bedankt voor de aanwezigheid.
We gaan weer vol inspiratie het groot Leidse werkveld in!
De volgende editie is op donderdag
8 december 2016 (14:00 - 18:00 uur).  Tot dan!
 

 
Twitter Facebook LinkedIn
Leiden Marketing     071-5160990     info@leidenmarketing.nl www.leiden.nl

Wilt u de mailing doorsturen? klik
hier
Wilt u zich voor de nieuwsbrief aanmelden? klik hier
Wilt u zich voor de nieuwsbrief afmelden? klik hier

U ontvangt deze nieuwsbrief op het volgende e-mailadres: jessica@leidenmarketing.nl